Цьогоріч після Великодня не буде додаткового вихідного дня

Цьогоріч після Великодня не буде додаткового вихідного дня

Про це йдеться у роз`ясненні Управління Держпраці у Житомирській області. 

"Одним зі святкових днів в Україні є Пасха (Великдень), який припадає на неділю, цьогоріч 24 квітня (ст. 73 КЗпП).

Якщо святковий або неробочий день співпадає з суботою або неділею, то вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого (ст. 67 КЗпП). Однак, Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX від 15.03.2022 р. (далі – Закон № 2136) ввів додаткові правила на час війни.

Зокрема ч. 6 ст. 6 Закону № 2136 регламентує: «У період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої – п’ятої статті 67 та статей 71 – 73 (святкові і неробочі дні) КЗпП України.»

Відео дня

Оскільки Великдень припадає на неділю, 24 квітня, наступний понеділок (25 квітня) є звичайним робочим днем. Відсутнє скорочення роботи на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні напередодні святкових і неробочих днів. Крім того, відсутні компенсації за залучення до робіт у вихідні, святкові і неробочі дні.

Отже, під час дії воєнного стану немає офіційних святкових та неробочих днів", - резюмували в Управлінні Держпраці у Житомирській області. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up