Цьогоріч діти-сироти отримають грошову компенсацію для придбання житла, яке оберуть самостійно

Цьогоріч діти-сироти отримають грошову компенсацію для придбання житла, яке оберуть самостійно

У 2019 році на придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа Житомирщина отримає майже 18 млн грн з держбюджету.

Про це повідомила пресслужба ОДА.

І вже цьогоріч ці громадяни, які перебувають на квартирному обліку, можуть самостійно підібрати собі житло на ринку нерухомості та отримати грошову компенсацію для його купівлі.

На цьому наголосив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець, розповідаючи про порядок використання державної субвенції на житло.

Відео дня

За його словами, на відміну від попередніх років, у 2019 окрім дітей-сиріт житлом забезпечать і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«У 2019 році Житомирській області передбачили 17,9 млн грн державної субвенції на придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавленим батьківського піклування та осіб з їх числа. Особливістю цьогоріч є те, що діти самостійно можуть обрати житло на ринку й отримати для його придбання грошову компенсацію. Більше того, за таку компенсацію можна придбати квартиру чи будинок у будь-якому районі, громаді чи місті Житомирської області упродовж 1 року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в банку. Однією із умов є – перебування на квартирному обліку. Заяву про придбання або про виплату грошової компенсації дитина особисто має подати до органу соціального захисту населення за місцем перебування на квартирному обліку», – зазначив Юрій Прокопець.

Директор департаменту додав, що таке житло купується шляхом укладення договору купівлі-продажу, за яким передбачається накладення заборони на відчуження протягом десяти років.

«В області вже створили 46 місцевих комісій при райдержадміністраціях і міськвиконкомам та ОТГ, які до 15 серпня мають сформувати потребу у коштах, подавши її до обласної комісії, та підготувати всі необхідні документи. В свою чергу обласна комісія до 1 вересня розгляне пропозиції з районів та ОТГ, після чого приймемо рішення про розподіл 18 млн грн субвенції між місцевими бюджетами. Так як часу залишилось небагато, закликаю дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та їх опікунів або уповноважених осіб якнайшвидше звернутися до органу соцзахисту, аби детально ознайомитись із новими умовами отримання житла або грошової компенсації», – акцентував Юрій Прокопець.

Право отримати житло або грошову компенсацію мають діти-сироти в порядку черговості взяття їх на квартирний облік.

Довідково: Порядок та умови використання субвенції затверджено  постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року за № 616 .

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Романчук Корнійчук Світлана

    А багато ж дітей виросли і не отримали те житло....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up