Тривогу не оголошуватимуть через зліт МІГа, якщо буде точна інформація, що він не становить загрози

Тривогу не оголошуватимуть через зліт МІГа, якщо буде точна інформація, що він не становить загрози

Якщо є точна інформація, що російський МІГ у повітрі не становить загрози, ЗСУ не оголошуватимуть повітряну тривогу, однак не завжди можливо встановити, чи з ракетою він летить, чи без.

 

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, повідомляє Цензор.НЕТ. 

За його словами, партнери країн НАТО намагаються якомога швидше й якомога повніше інформувати Київ про той чи інший проліт МіГ-31К. "Плюс є наша розвідка. Але не завжди є інформація, з ракетою він летить чи без, чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ", - повідомив Ігнат.

"Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози - тоді, звичайно, не буде оголошуватись тривоги", - додав він.

Відео дня

Що стосується доручення президента Володимира Зеленського знайти рішення, щоб кількагодинні польоти МіГів не паралізували всю Україну і зокрема столицю, Ігнат заявив, що "це питання не зовсім до нас".

"Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К. Яким буде це рішення - не берусь казати. Ми ж і надалі будемо інформувати про загрозу", - резюмував він. 

Джерело: https://censor.net/ua/n3459394

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up