Трагедія на воді: у кар’єрі поблизу с. Тарасівки потонув 6-річний хлопчик

Трагедія на воді: у кар’єрі поблизу с. Тарасівки потонув 6-річний хлопчик

Дитина відпочивала разом з родиною біля води, та в якийсь момент дорослі випустили маля з виду, що й призвело до трагедії.

Подія сталась надвечір 17 липня на території Глибочицької сільської територіальної громади. Під час відпочинку родини на березі водойми зникла дитина. Невідкладні пошуки того дня не дали результатів, а уранці наступного - тіло хлопчика дістали з води рятувальники. Поліцейські закликають дорослих повсякчас дбати про безпеку дітей, - застерігає відділ комунікації поліції Житомирської області.

Близько 17:30 до поліції надійшло повідомлення про зникнення малолітньої дитини. На місце події, на берег кар’єру поблизу с. Тарасівки, виїхала слідчо-оперативна група та ювенальні інспектори поліції. 

Попередньо з’ясувалось, що біля водойми того дня відпочивали дві подруги зі своїми дітьми. Малеча плескалась у воді, а коли раптово здійнявся вітер і зіпсувалась погода, було вирішено завершувати прогулянку. Поки діти виходили на берег, їх матері збирали речі. За кілька хвилин виявилось, що немає 6-річного хлопчика. Сполохана мати почала гукати його, однак дитина не відзивалась. Самостійні пошуки теж нічого не дали. 

Відео дня

– На березі того вечора було багато відпочивальників. Однак ніхто з дорослих чи дітей не бачив, чи виходив хлопчик з води. Його старшому братику та іншим дітлахам з компанії здавалось, що він таки був на березі. Втім ніхто точно стверджувати цього не міг. Тож, фактично до ночі ми прочісували берег водойми та узлісся. Ніхто не залишився байдужим до події й серед відпочивальників. Люди пірнали, наскільки могли, обстежували зарості у воді у надії виявити дитину, - розповіла старший інспектор підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Тетяна Цимбалюк.

Однак того вечора хлопчика не знайшли. Уранці наступного дня рятувальники обстежили водойму і виявили тіло 6-річного хлопчика. Причину смерті встановлять судово-медичні експерти. 

У рамках кримінального провадження поліцейські перевіряють усі обставини та причини, що призвели до трагедії. 

Водночас правоохоронці закликають батьків не бути легковажними й сумлінно ставитись до обов’язків по вихованню своїх дітей. Не залишайте малолітніх без нагляду навіть на нетривалий час. Контролюйте дозвілля підлітків, подбайте про наявність зв’язку із ними й цікавтесь, де вони знаходяться і чим займаються у той чи інший час доби. Не забувайте нагадувати дітям правила безпечної поведінки удома, на вулиці й особливо під час відпочинку на водоймах.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up