Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України перевірила на Житомирщині дотримання прав дитини

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України перевірила на Житомирщині дотримання прав дитини

У Житомирській області 7 липня відбулося виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг.

У засіданні комісії взяли участь керівництво Житомирської ОДА, а також представники структурних підрозділів облдержадміністрації та депутати обласної ради. Також на нараду було запрошено представників профільних міністерств, Національної соціальної сервісної служби України, силових структур всеукраїнського та обласного рівня, а також регіональних представників міжнародного фонду Lumos.

Під час засідання розглядалося кілька питань, зокрема:

  • Відео дня
    /li>

До початку засідання у ході перевірки учасники тимчасової комісії відвідали кілька профільних закладів Житомирської області.

На початку виїзного засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що перспективний план регіону передбачає створення до 2026 року у громадах комплексу освітніх, медичних та реабілітаційних послуг. План також передбачає постійний моніторинг стану захисту прав дітей. З цією метою в області функціонує 9 центрів соціальних служб та введено посади для 134 фахівців із соціальної роботи. У всіх територіальних громадах Житомирщини створено служби у справах дітей, у яких працює 162 спеціалісти. Крім того, працює 4 служби у справах дітей обласної та районних державних адміністрацій.

На сьогодні в області під опікою батьків-опікунів перебувають 2267 дітей. Тільки протягом 2020 року у сім’ї влаштовано 384 дитини. Пріоритетом залишається розвиток мережі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. У регіоні нині діє 60 ДБСТ та 153 прийомні сім’ї.

Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up