Танковий взвод 95 окремої десантно-штурмової бригади став срібним призером серед бригад ДШВ

Танковий взвод 95 окремої десантно-штурмової бригади став срібним призером серед бригад ДШВ

Змагання між танковими підрозділами проводилися на загальновійськовому полігоні на Житомирщині. До змагань долучилися команди 25, 79, 80 та 95 бригад Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Впродовж тижня під спекотним сонцем розгорнулася не менш спекотна боротьба між танковими взводами на першість серед бригад ДШВ. Про це інформує прес-служба командування ДШВ ЗС України.

Програма змагань підготовлена максимально наближено до стандартів НАТО та міжнародних змагань з танкового біатлону. Загалом змагання між танкістами ДШВ складалися з декількох етапів: наступальний бій, оборонний бій, снайперська стрільба, водіння танка, евакуація та надання першої медичної допомоги пораненим та визначення рівня фізичної підготовки танкістів. 

“Наразі, під час змагання змінено штатну структуру танкового взводу. Під час виконання завдань танкісти “воюють” на чотирьох бойових машинах. Два танки ведуть вогонь по цілям, інші два – забезпечують їхнє прикриття. Акцент командуванням ставиться на збереженні життя екіпажу”, – командир танкової роти 80-ї бригади Ігор Славич.

Відео дня

Такі змагання у Десантно-штурмових військах ЗС України проводяться не вперше. Враховуючи бойовий досвід більшості учасників змагань, кожен танковий взвод демонстрував свої навички та професіоналізм на високому рівні.

«Ці змагання показують кожному командиру танкового підрозділу навченість та підготовку особового складу. Хлопці відпрацьовують на всі сто відсотків, кожен знає своє завдання під час тієї чи іншої вправи, а головне – кожен любить свою справу та свою бойову машину. Без любові та абсолютної відданості нам би не вдалося зайняти першу позицію на цих змаганнях» – розповідає командир танкової роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Андрій Зайченко, танковий взвод якого здобув перемогу.

Зазначаємо, що це не перша перемога 25-ї бригади у танковому біатлоні – у 2016 році вони здобули перемогу на змаганнях, які проводились безпосередньо у зоні АТО між підрозділами різних видів та родів військ, у яких є танкові підрозділи. А у 2017 році вони стали переможцями у змаганнях на кращий танковий взвод серед бригад Десантно-штурмових військ. Не дарма девізом танкістів 25 окремої повітрянодесантної бригади ДШВ є вислів «Сталевий молот перемоги». Адже свою ефективність володарі броні та вогню неодноразово доводили під час запеклих бойових дій в найгарячіших районах проведення антитерористичної операції.

Зі слів командира танкового взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Володимира Онушка, усі учасники змагань є учасниками АТО (ООС) – «ці танкісти мають великий досвід за плечима».

За результатами проведення змагань серед бригад Десантно-штурмових військ на кращий танковий взвод у Житомирі танковий взвод 95 окремої десантно-штурмової бригади став срібним призером, а танковий взвод 79 окремої десантно-штурмової бригади посів почесне третє місце.

«Змагання в черговий раз продемонстрували, що це боротьба справжніх воїнів. У змаганні, як і в бою, перемагає найсміливіший і найпрофесійніший. Без танків неможлива перемога в сучасному бою. Український народ може пишатися своїми воїнами-танкістами», – зазначив командувач Десантно-штурмових військ ЗС України Михайло Забродський.

Після визначення кращих танкових взводів у видах та родах військ будуть проведені змагання на першість Збройних Сил України, переможець яких буде представляти Україну на міжнародних змаганнях з танкового біатлону.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up