Світла пам'ять перших Героїв Революції Гідності вшановується сьогодні, 22 січня

Світла пам'ять перших Героїв Революції Гідності вшановується сьогодні, 22 січня

Саме цього дня, рівно 4 роки тому, відкрився трагічний літопис загиблих Героїв Революції Гідності. Першими кривавими жертвами Євромайдану стали Сергій Нігоян,  Михайло Жизневський та Юрій Вербицький.

Про це йдеться на сайті Житомирської міської ради.

Сергій Нігоян, 20-річний учасник Євромайдану,  приїхав до Києва 8 січня з Дніпропетровської області. Сергій - уродженець і житель села Березнуватівка Дніпропетровській області. Його сім'я переїхала в Україну, рятуючись від війни в Нагірному Карабасі. Колишній студент Дніпродзержинського коледжу фізичного виховання. Загинув під час зіткнень на вулиці Грушевського. Отримав три вогнепальні поранення - в голову, шию і груди. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Сергію Нігояну посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» .

Михайло Жизневський, громадянин Білорусі. Михайлові було 25 років. З Білорусі він емігрував до України в 2005 році з політичних мотивів. Жив і працював у Києві та Білій Церкві. З перших днів брав участь в охороні Євромайдану. Загинув під час зіткнень на вулиці Грушевського. Отримав наскрізне поранення в серце. За особисту мужність та героїчне відстоювання засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності, Михайлу Жізневському посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Відео дня

Юрій Вербицький22 січня 2014 з'явилася інформація про те, що в Бориспільському районі Київської області виявлено понівечений труп, з головою, обмотаною скотчем. У вбитому родичі впізнали Юрія Вербицького. Юрій приїхав на Майдан 20 січня, він не брав участь в опорі на Грушевського, не перебував ні в яких громадських організаціях. Юрію було 50 років, він був сейсмологом, захистив кандидатську дисертацію. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Юрію Вербицькому посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».  

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up