Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства

Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства

На цьому тижні студенти Житомирської політехніки, в рамках програми «Зелена країна» висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території філії «Коростишівське лісове господарство».

Такі заходи допомагають не лише відновлювати ліси, але й наочно демонструють, що садіння – це не така легка справа, як здається на перший погляд.

«Ми зрозуміли, наскільки ретельним має бути процес садіння, аби забезпечити оптимальні умови для росту дерев. Адже спочатку здавалося, що висадити дерева - це просто. Але насправді це виявилося досить виснажливою фізичною роботою, особливо під час використання меча Колесова. Ще ж потрібно ретельно підготувати ґрунт, вирити ямки належної глибини та розміру. Від правильного розташування коріння до достатнього зволоження – кожен крок має вирішальне значення. Ця практика неабияк поглибила наші знання про лісову справу», – переконана Вікторія, студентка спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища».

«Було надзвичайно цікаво спостерігати, як наші зусилля перетворюються на майбутні ліси. Хоча це лише невелика ділянка, але якщо подібні ініціативи впроваджуватимуться в більших масштабах, це матиме значний позитивний вплив на наші ліси. Часто спостерігаю в стрічках новин, як українські ліси страждають від обстрілів і ударів ракет, тому наш внесок їх у відновлення допоможе повернути туди втрачене життя», – наголошує Максим, студент спеціальності «Національна безпека».

Відео дня

ДП "Ліси України"

Державний університет "Житомирська політехніка"

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (12)
  • Алеся Терещук

    Молодці. Садіння дерев має бути щорічною весняною та осінньою традицією для усіх дітей України!!!
    Дякую організаторам і виконавцям!
  • Анатолий Петрович Ширченко

    Якісні фото,кволорозумових.Хто ,там "головний"?((
  • Степан Пасічницький

    Відновлюємо щоб потім було що різати, просто так би не садили. Я в лісництві працював знаю. Аби посадили і не різали крім сухого. А то валежнік лежить гніє, а живі дуби під корінь в сплошну ріжуть
  • Виктор Иванов

    Хай но ці студенти Політехніки в себе під парканом прибирають звалище своїх же пляшок і пакетів. На спортмайданчику де турніки стоять сині, все засрано сміттям ваших студентів.

keyboard_arrow_up