Стратегія чи профанація? Або знову «публічне обговорення», про яке ніхто не знав...

Стратегія чи профанація? Або знову «публічне обговорення», про яке ніхто не знав...

Не так давно на сайті Житомирської обласної ради з'явився цікавий документ «Стратегія розвитку Житомирської області на період до 2027 року».

У Житомирській ОДА відбулося спільне засідання робочих груп з розроблення проєктів Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року та Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік. Засідання проходило 9 грудня 2019 року під керівництвом першого заступника голови ОДА Володимира Федоренка.

 Саме під час засідання члени робочих груп розглянули доопрацьований проєкт Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року, проєкт Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року та проєкт Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.

Ці проєкти рішень будуть розглядатись на черговій 29 сесії обласної ради, яка відбудеться 18 грудня. Саме їх мають затвердити депутати обласної ради під час засідання сесії.

Відео дня

Власне Стратегія реалізується у два середньострокові етапи: перший – 2021-2023 роки, другий – 2024-2027 роки, для кожного із яких розробляється план заходів.

Всі 233 сторінки величезного документа повинні були описати перспективи розвитку Житомирщини. Але при більш детальному ознайомленні з документом з'ясувалося, що він – щось на кшталт неповного статистичного довідника. До того ж з помилками. 

Так, у розділі «Спорт» перелічені всього декілька об'єктів, а у розділі «Культура» взагалі відсутні театри Житомирської області, яких, до речі, аж чотири! Два повністю професійних театри: Житомирський український академічний музично-драматичний театр ім. І. Кочерги та обласний академічний театр ляльок. Працюють також Бердичівський муніципальний театр на професійно-аматорських засадах зі змінним акторським складом та народний аматорський молодіжний театр Новоград-Волинського МПК ім. Лесі Українки, який був створений у 1987 році Гарольдом Васильовичем Уставицьким.

Більшість документів, які повинні бути на даний час оприлюднені на сайті, взагалі там відсутні. Громадськість має всі підстави вважати, що прийняття даних документів відбувається в обстановці таємничості та нерозголошення важливої інформації. Тобто одразу декілька важливих документів приймаються незрозумілим чином. 

Ми безрезультатно намагалися отримати ці документи від розробника проєкту даних рішень – департамента агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації. На сайті обласної ради зазначено, що саме цей департамент є розробником проєкту рішення «Про затвердження Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року та Плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації». 

Не отримавши ані документів, ані відповіді від житомирських можновладців, ми звернулися за коментарем до голови громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації Наталії Волинець.

«Одному з підприємств виділяється 17 мільйонів гривень на "розробку технології вирощування австралійського червонопалого рака в умовах рециркуляційної аквакультури!!!"

Вчора відбулися обговорення перспективного розвитку Житомирської області на три роки. Все це декларувалося, як на вимоги громадської ради. Так, ми говорили, що це неможливо прийняти без обговорення з громадою. Всі документи нам скинули електронною поштою пізно вночі, де було вказано, які громадські організації отримують кошти. А вже у дві години проводилося обговорення. Тобто фізично не було можливості повністю ознайомитися з документами. Це профанація і блеф! Ми ці обговорення до себе не сприймаємо! І не погоджуємося з тим, що вони пройшли певним чином. Тому ми зараз готуємо відповідні листи до голови Житомирської обласної ради В. Ширми та голови Житомирської обласної державної адміністрації В. Бунечка. Тому що це було не обговорення! Складається враження, що всі депутати, яки брали участь у цьому, макнули туди пальчик, в ту баночку зі сметаною. Тому що розуміють, що на другий термін їх ніхто вже не вибере в депутати. І ще одне. Якщо в такий спосіб все буде продовжуватися, то назріває величезний конфлікт. Це просто жах!» – прокоментувала Наталія Волинець. 

Нагадуємо, що голова обласної ради Володимир Ширма 26 листопада підписав розпорядження про скликання двадцять дев’ятої  сесії  обласної ради сьомого скликання. Депутати працюватимуть над обласним бюджетом Житомирської області на 2020 рік 18 грудня. Також на розгляд сесії буде внесено  Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік та низку інших питань, у тому числі і питання комунальної власності.

На засідання чергової 29-ї сесії запрошуються народні депутати України, голова, заступники голови, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, голови районних рад, міські голови, керівники об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, керівники обласних об’єднань, організацій та установ, представники засобів масової інформації. Розпочнеться пленарне засідання сесії о 10 годині.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up