Стоматологічний кабінет на базі амбулаторії – для села то справді реформа…

Стоматологічний кабінет на базі амбулаторії – для села то справді реформа…

У приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка обслуговує жителів села Висока Піч та декількох прилеглих сусідніх сіл, відтепер з’явився новий та сучасний стоматологічний кабінет. 10 березня 2021 року відбулося його відкриття.

 Стоматолог і кабінет для прийому відвідувачів у Високій Печі існував вже кілька років, однак для надання терапевтичної допомоги на сучасному рівні у кабінет потрібно було закупити сучасне обладнання. Тетерівська сільська рада передбачила для цього відповідне фінансування, але для того, щоб кабінет із послугами лікаря-дантиста відповідав усім критеріям, знадобилася допомога депутата Житомирської обласної ради Ігора Ходака. «Новий стоматологічний кабінет на базі місцевої амбулаторії у Високій Печі – це результат продуктивної співпраці, конструктивного підходу до проєкту та раціонального співфінансування. Результативною і видимою допомога стає там, де є стратегічна робота. Разом ми уже працювали над удосконаленням медичної галузі в громаді, Пропрацювавши один успішний проєкт, я і цього разу долучився  до подальшого розвитку медицини в громаді. Адже амбулаторія у Високій Печі – це більше двох тисяч пацієнтів», – каже Ігор Ходак.

Висока Піч та декілька довколишніх сіл увійшли до складу Тетерівської об’єднаної громади вже на фініші реформаторського процесу із децентралізації влади в Україні. Тому увага до потреб амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка функціонує у Високій Печі, сьогодні є особливою. За словами  директора центру первинної медико-санітарної допомоги Тетерівської сільської ради Сергія Ватраля, у складі амбулаторії сьогодні працюють двоє сімейних лікарів. Відтепер значно покращено можливості і стаматологічного кабінету, куди тричі на тиждень звертається більше 10-и пацієнтів. С. Ватраль розповів про наміри вже найближчим часом обладнати амбулаторію у Високій Печі ще й лабораторією та аптечним пунктом-кіоском. Присутня на церемонії відкриття оновленого стоматологічного кабінету Тетерівський сільський голова В. Ільницька зауважила, що медичне обслуговування населення Тетерівської сільради є ледь не першочерговим завданням з-поміж усіх щоденних клопотів сільського голови, виконавчого комітету ради і її депутатського складу. Вищезгаданий директор ПМСД Тетерівської сільради Сергій Ватраль зазначив, що свого часу найпершим завданням, яке постало перед новоствореною Тетерівською громадою ще у 2015-2016 роках, було відкриття постійного пункту швидкої допомоги, який базувався на території Тетерівської сільської ради. І тоді потужну підтримку та значне сприяння у питанні відкриття пункту надав депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак. Адже раніше жителі сіл, що входили до складу Тетерівської сільської ради, сподіваючись на приїзд швидкої допомоги, очікували майже годину часу. Це пояснювалося тим, що «швидка», яка базувалася на території Станишівської районної лікарні, рухаючись у напрямку термінового виклику, змушена була долати значну відстань вулицями обласного центру. Звісно ж, при цьому втрачалися дорогоцінні для хворих чи травмованих людей хвилини, які найчастіше ставали вирішальними як для лікарів, які поспішали на допомогу постраждалим чи хворим людям, так і для пацієнтів, які занадто довго чекали на її прибуття. Ось так, завдяки сприянню Ігоря Ходака, на теренах Тетерівської сільради швидка допомога приїздить на виклики до пацієнтів чи постраждалих у надзвичайних ситуаціях людей менше аніж за пів години.

Відео дня

10 березня 2021-го року у приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Висока Піч офіційно розпочав працювати оновлений і осучаснений стоматологічний кабінет, який обслуговуватиме населення найближчих сіл, зокрема Рудні Пошти, Старошийки, Покостівки. Лікар-стоматолог Олександр Цимбал, який вже кілька років працює у Високій Печі, каже, що нове обладнання докорінно поліпшує можливості та умови надання терапевтичної допомоги пацієнтам, які конче потребують системного обстеження та лікування ротової порожнини. Саме  профілактична робота з боку дантиста сьогодні важить найбільше у питаннях та ситуаціях збереження здорових зубів. Жителям Високої Печі (а також жителям сусідніх сіл) не треба буде  долати відстань до Житомира, аби отримати консультацію, а в разі потреби – пройти курс лікування у стоматологічному кабінеті. А якщо врахувати, що зазвичай допомога стоматолога вимагає кількаразового втручання упродовж кількох відвідин стоматологічного кабінету, то зручність (і так само економія коштів і часу) у ситуації, коли лікар-дантист надає допомогу за місцем проживання своїх пацієнтів є очевидною. Староста Високопічського старостинського округу Катерина Котвіцька, яка також була присутня на відкритті оновленого стоматологічного кабінету, сказала, що для жителів села оснащеність амбулаторії сімейної медицини повноцінним і сучасним стоматологічним кабінетом, а також лабораторією для проведення основних і найпоширеніших досліджень згідно з направленням сімейного лікаря стане насправді реформаторським кроком. 

Віктор Першко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка"
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up