Старі враження про нові назви вулиці Черняховського

Старі враження про нові назви вулиці Черняховського

Житомирський гідропарк – наче окраса нашого міста. Проте, дорога, яка веде до цієї частини міста, далеко не показова.

 

У Житомирі перейменували чималу кількість вулиць. Журналісти «20 хвилин» продовжують проект, що присвячений топонімічним об’єктам, назви яких змінено. Цього разу як і завжди ми збирались проінспектувати одну вулицю, а вийшло – дві. Колишню вулицю Черняховського поділили надвоє, а от проблем менше не стало.

Завдячуючи декомунізації, вулиця Черняховського розкололась на дві: у проміжку буд. №№ 1-27 та буд. №№ 2-20 це вулиця Леха Качинського, а починаючи з буд.№  22 та буд. № 49 – вулиця Чуднівська. Місцеві жителі не розуміють до кінця, де починається і де закінчується їх нова вулиця. Вони вважають, що цей поділ безглуздий, адже з новими назвами можна довго блукати, шукаючи потрібну адресу.

Латаний асфальт не долатали

Відео дня

Чомусь чи не головною проблемою у нашому місті є полатані дороги та покинуте на призволяще сухе гілля. Складається враження, що «швидка», яка лікує тротуари та проїжджі частини, вже втомилась рятувати одних і тих самих вічно хворих. Нове покриття схоже там буде не скоро, бо і старі діри ще не залатані, тому у житомирян ще є можливість «поскакати», їдучи у маршрутці чи іншому транспорті.

Ми дуже довго шукали проблемні люки і, врешті, знайшли, вірніше деякі з них сховані під дерев’яним покриттям, що вже насторожує. Старими, майже гнилими дошками люки вкрили, а от металеву кришку забули. Прикро, але нічого, з ким не буває.

Дороги у дворах теж далеко не в ідеальному стані, вони занедбані та вкриті ямами. В деяких провулках хтось наче облаштував килим з камінців, тож на транспорті там далеко не розженешся. Вулицю перейменували, розділили, але майже жодного нагадування про нову назву ми не знайшли.

Щоб урятувати Кам’янку, потрібно її очистити

Прогулюючись вулицею, хочеться помилуватись красою річки Кам’янка, а бачимо лише невелику частину води, вкриту ряскою. Туди впустити можна лише качок, їм ця місцина ох як сподобається. На узбіччях сміття і сухостій. Яке майбутнє чекає цей мальовничий куточок можна лише здогадуватись.

Чистотою на цих вулицях навіть і не пахне, лиш де-не-де «пахне» гнилими яблуками

Підходячи до Гідропарку з правої сторони можна помітити невеличкі хащі, що займають чималу територію. Людям здається ліньки вивозити сміття в спеціально відведені на це місця, і тут вони створили смітники. Справді, ну а навіщо витрачати свій час і бензин у пошуках справжнього сміттєзвалища, все одно влада на це не зважає, а дивлячись на масштаби – давно.

Останній місяць літа багатий на фрукти, особливо на яблука. Тому і не дивно, чому недалеко біля паркової зони, де поруч немає ні одного фруктового дерева, мирно лежать купи гнилих яблук, що запах мають не найкращий.

На одній із зупинок на цих вулицях ми вирішили попоїсти. Наша команда поспішала, тому їли ми на ходу. Як виявилось потім, сміття викинути нікуди, сміттєвих баків не вистачає, через те майже по всій території вулиці валяються обгортки, пластикові пляшки, а на стовпах купи розклеєної реклами.

Мешканці цих нових вулиць незадоволені таким перейменуванням. Їм важко орієнтуватися у їх назвах, а міняти документи у них немає часу. Виходить, що поки доїдете до Гідропарку, можете отримати масу нових вражень, які, на жаль, не із приємних.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up