Спільними влади, громад Житомирщини, волонтерів та благодійників на допомогу українським військовим вже спрямовано понад 840 мільйонів гривень

Спільними влади, громад Житомирщини, волонтерів та благодійників на допомогу українським військовим вже спрямовано понад 840 мільйонів гривень

Сьогодні в приміщенні ОВА обговорили питання безпеки на рівні територіальних громад області та забезпечення максимального захисту кордону разом з командувачем ОУВ «Волинь» Василем Зубаничем, військовими, прикордонниками, народними й обласними депутатами та представниками місцевого самоврядування.

Про результати повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

Більшість громад Житомирщини гідно пройшли усі випробовування, що приніс нам рік повномасштабного вторгнення. Створення захисних споруд, евакуація населення, ліквідація наслідків ворожих ударів, піклування про переселенців, відновлення економіки та відновлення зруйнованої інфраструктури – це далеко не повний перелік питань, які доводилося вирішувати за ці місяці.

Загалом спільними зусиллями держави, обласної влади, громад Житомирщини, волонтерів та благодійників на допомогу українським військовим за попередніми розрахунками вже спрямовано понад 840 мільйонів гривень. Це сотні оборонних споруд, автомобілів, безпілотників, бронежилетів, комплектів військової форми, медичних аптечок, будівельних матеріалів, палива та інших ресурсів, необхідних нашим захисникам для захисту кордону нашої Держави та звільнення української землі від рашистів.

Відео дня

Наразі на Житомирщині не припиняється посилення глибоко ешелонованої системи оборони кордону, до складу якої входять опорні пункти Сил оборони, довгочасні вогневі споруди із залізобетону, вогневі позиції, спеціально обладнані захисні споруди для особового складу. Вздовж кордону облаштовано протитанкові рови, мінні поля, протипіхотні загороджувальні паркани, спостереження за допомогою камер, дронів та спостережних вишок.

Зараз ситуація на Житомирщині мало нагадує початок весни минулого року. Але ми повинні пам’ятати, що війна триває. В області продовжує діяти заборона перебування цивільного населення на території в безпосередній близькості до державного кордону, а також у лісах поряд з дев’ятьма населеними пунктами, що були деокуповані на початку квітня. На сьогодні діють обмеження комендантської години з 00:00 до 05:00. Впроваджені посилені вимоги до безпеки людей під час повітряних тривог на виробництві та освітніх закладах.

З 24 лютого 2022 року кількість облаштованих укриттів збільшено у 6 разів – до 4400 захисних приміщень. Держава, обласна влада разом з місцевими громадами, благодійниками та міжнародними організаціями виділили на їх облаштування понад 400 мільйонів гривень. Цю роботу необхідно продовжувати і надалі. Адже кожен житель Житомирщини потребує захисту в разі ракетної небезпеки та інших загроз, які несе ворог.

Регулярно відпрацьовуються плани евакуації населення на випадок загострення ситуації. Продовжується розбудова глибоко ешелонованої системи оборони від кордону з білоруссю вглиб області.

Наше головне завдання зараз, у тісній співпраці з військовими та прикордонниками, продовжувати цю роботу, працювати злагоджено та зміцнювати нашу обороноздатність. Тільки разом ми зможемо здолати ворога та здобути довгоочікувану Перемогу!

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up