Сьогодні керівники 9 лікарень Житомирщини отримали сертифікати на 23 апарати штучної вентиляції легень

Сьогодні керівники 9 лікарень Житомирщини отримали сертифікати на 23 апарати штучної вентиляції легень

Про це повідомили у Житомирській ОВА.

Це стало можливим завдяки нашим партнерам з італійських благодійних організацій: Associazione «MALVE di UCRAINE A.P.S.», MOVIMENTO MOBA PER I BAMBINI, Monolith Italia Nord Srl, Fondazione Rosa Pristina.

Вартість медичного обладнання, що вже прямує до лікарень області становить майже 26 млн грн. Воно буде поставлене до трьох обласних лікарень, а також медзакладів Житомирської, Бердичівської, Коростенської, Звягельської, Ново-Гуйвинської громад.

Італійські благодійники ще з початку 2014 року підтримують українців. Організовували мітинги на підтримку України, щоб привернути до російської агресії проти України італійців; збір гуманітарної допомоги для сімей загиблих воїнів, дитячих будинків, інтернатів, лікарень та багато іншого.

Відео дня

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, волонтерство набуло значно більшого масштабу. Спільними зусиллями волонтерів вдалося купити 60 автомобілів підвищеної прохідності, 15 вантажівок та 3 автобуси для евакуації мирних жителів та понад 36 карет швидкої допомоги, які вже рятують життя українців в різних містах нашої країни, а також понад 1500 тонн гуманітарної допомоги.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up