Смуги для велосипедистів та суспільно корисні роботи для безробітних: теми, які житомиряни активно обговорювали у мережі Facebook

Смуги для велосипедистів та суспільно корисні роботи для безробітних: теми, які житомиряни активно обговорювали у мережі Facebook

У Житомирі з’являться ще більше велосмуг, а безробітні будуть змушені займатися суспільно корисними роботами з мінімалку.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook за останній тиждень.

На вулиці Театральній з’явиться смуга для велосипедистів

На центральних вулицях Житомира нанесуть розмітку зі смугами для громадського транспорту й велосипедистів, розпочнуть з Театральної. 

Відео дня

Уже сьогодні, 23 червня, на перехресті Театральної – В. Бердичівської оновили пішоходні переходи. А з наступного понеділка (27.06.2022) запроваджується нова схема організації дорожнього руху саме на цій ділянці.

Житомиряни активно почали коментувати майбутню появу велодоріжок на цих вулицях.

«Які всі раді, що будуть велодоріжки! Велике будівництво продовжується?! Ну, звичайно, це ж найнагальніша потреба під час війни! Захід хай нам дає озброєння і кошти на нього, бо свої ми вкатали і продовжуємо вкатувати у асфальт?! Я згодна ходити і спотикатися по баюрах, аби була забезпечена армія і військові, які нас боронять! Ато переклали все на плечі волонтерів і продовжують охати і ахати, що не вистачає коштів і, що мало інші країни дають! Після перемоги все відбудуємо!» – прокоментувала Наталія Гоголь.

«Деяким водіям здається, що це не велодоріжка, а місце для паркування», – говорить Oleg Dmitriev.

«Головне, щоб на велосипедній доріжці не паркувались авто», – наголошує Ганна Хробуст.

«Треба не тільки дороги ремонтувати, а ще й тротуари. Бо людям з інвалідністю не проїхати. З’їзду теж нема. Неповага до таких людей. Діти сидять по домівках», – говорить Alyona Shpakovskaya.

«А задрочену дорогу з люками коли покриють, бо наші велосипедисти зуби повибивають? Які специ клали кваліфіковані така і дорога», – написала Valentina Klebanyuk.

«Давно потрібно було б це зробити», – каже Анна Змиевская.

«Аж не віриться, що таке буде, ще б на кожному перехресті нанесли смуги поворотів, щоб люди не виїжджали на зустрічну і тд., менше було б аварій», – коментує Wik Tor.

«Невже буде свято на асфальті... А каньйони по дорозі коли латати будете?» – цікавиться Artur Novikov.

Безробітних будуть залучати до суспільно корисних робіт

Офіційно зареєстровані в Україні безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштуються, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Таке рішення ухвалив уряд.

Не всі житомиряни підтримали таке рішення Уряду, про що й написали у коментарях до новини.

«Абсолютно нормальне рішення. У час безвиході кожна адекватна людина береться за будь-яку тимчасову роботу, щоб протриматися. "Алконавти" і "пальцевєєрні" робити не будуть нічого і ніколи», – зазначає Natalia Ostapenko.

«Найприкріше, що ярі противники – чоловіки. Непрацюючі чоловіки... Чи краще взяти те слово в лапки? А хто, скажіть, має розбирати наслідки обстрілів, готувати місто до можливих військових дій (білорусів ніхто не відміняв). Хто? Жінки з дітьми? Соромно читати, соромно і гірко. Бо коли одні щодня роблять, допомагаючи армії, інші ниють!» – коментує Інна Бовсунівська.

«Правильне рішення!! Немає чого даремні гроші отримувати», – констатує Ксюша Семенчук.

«Упс! Які "прогресивні методи", яка ностальгія по радянського союзу та методу керування . Вау, яка спрага до суботника», – говорить Світлана Тимошенко.

«Вогонь придумали! Зате моя знайома, мати трьох діток, для того щоб отримувати хоч якусь допомогу їй треба встати на біржу! То їй вулиці тепер мести чи окопи рити? Що за дурниці?» – обурюється Olga Sergeevna.

«Одні сплачують податки, а інші іх отримують! Аби цей закон стосувався кожного "безробітного".  А не так як у нас», – коментує Olya Tyshchuk.

«А хто буде залучати до роботи тих хто швендяє цілими днями по пиво, ввечері п’ють, то за них хто візьметься? От цікаво! А на біржі пропонують людині з освітою підмітати двір бо по блату зайняті всі теплі місця», – говорить Людмила Герман.

«Це логічно, давно пора... Держава просто так нічого не "дає"... треба відробляти...» – пише Alex Lex.

Анна Сергієнко


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up