Скандал: «тітушки» не пустили представника НАБУ на комісію з питань екології Житомирської облради

Скандал: «тітушки» не пустили представника НАБУ на комісію з питань екології Житомирської облради

Останнім часом мало яка значна подія в Житомирі закінчується без бійки, це навіть стало своєрідною традицією.

18 жовтня об 11:00 у приміщенні Житомирської ОДА розпочалося засідання постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів. Але комісія почала свою роботу за зачиненими дверима, оскільки група орієнтовно з 50 похмурих чоловіків не пропускала нікого до зали засідань. Виникла бійка, яку спробували розборонити представники поліції. Але й після цього бійка декілька разів починалася знову. Якщо до цього часу в якості «тітушок» у Житомирі використовували молодиків, яким за пару гривень однаково було, з ким влаштовувати бійку, то цього разу «тітушки» були значно вищого ґатунку. Це були чоловіки, які явно мали спеціальну підготовку і служили у правоохоронних органах. Тобто можна припустити, що вперше в Житомирі було застосовано ноу-хау – використання в якості «тітушок» колишніх співробітників штатних силових підрозділів.

Перед початком засідання крізь натовп до зали засідань намагався потрапити представник НАБУ з посвідченням, але не вдалося: цьому стійко перешкоджали мовчазні хлопці.

Коли декілька активістів також намагалися пройти до зали засідань, почалася спочатку сварка, а потім бійка, яку припинили співробітники поліції. Але представнику НАБУ, навіть після пред'явлення посвідчення представникам поліції та мовчазним хлопцям, так і не вдалося потрапити до зали.

Відео дня

Замість цього до присутніх вийшов депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ілля Смичок, а потім голова комісії Анатолій Мелашенко, запропонувавши увійти до зали одному-двом представникам громадськості. Прикро, але згоди так й не досягли. Обурені активісти покинули приміщення облради, а суворі хлопці продовжували охороняти спокій членів екологічної комісії.

Цікаво, що ж таке відбувалося на засіданні постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Житомирської ОДА, що очільник цієї комісії, голова фракції Опозиційного блоку в облраді Анатолій Мелашенко так відверто намагався усунути небажаних свідків?

У порядку денному для розгляду комісії було двадцять одне питання плюс одне додаткове.

Основною темою було обговорення спецдозволів на користування надрами, надання в користування мисливських угідь, видобуток піску, розробка надр, випалювання вугілля та інше.

Активісти ж намагалися привернути увагу членів комісії до проблеми ГЕС на Жуйка, до ситуації з картонним комбінатом, до незрозумілої роздачі земель під добування бурштину, але найбільш болючою темою були питання щодо підприємства «Аскона-Південь».

Після сутичок з молодиками та поліцією активістам все ж вдалося пройти до прес-центру, де відбувалось засідання комісії, та одразу ж висловити своє обурення ситуацією, що відбувається.

Перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко підсумував роботу комісії таким чином: «Сьогодні було багато представників громадських організацій. Був ряд звернень по погодженню на користування надрами. Деяким компаніям було рекомендовано впорядкувати свої відносини з місцевою владою та населенням, і після цього було вирішено відкласти це рішення комісії».

На уточнююче запитання про заяви активістів щодо людей спортивної статури, яких привезли до приміщення облради, депутат Житомирської обласної ради та голова фракції Опозиційного блоку Анатолій Мелашенко відповів наступне: «Ви ж розумієте, що в нас зараз багато громадських організацій. Ми ними не командуємо. Зараз громадська організація скоро правитиме країною. Що я можу вас сказати? Більше нічого».

Між тим на сайті обласної ради з'явилося повідомлення про результати роботи комісії, але в ньому не було жодного слова про сутички та бійку з «тітушками» та взагалі не згадувалося про те, що на комісію не зміг потрапити представник НАБУ. Текст офіційного повідомлення тільки сповістив наступне: «Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів 18 жовтня депутати запропонували звернутися до центральних правоохоронних органів щодо незаконного видобутку піску на території Житомирщини».

Депутат Верховної Ради України Вадим Кривенко на своїй сторінці у Фейсбуці так прокоментував події в облраді: «НОВА УКРАЇНСЬКА ДЕМОКРАТІЯ АБО БИТВИ АКТИВІСТІВ: не можу не відреагувати на ситуацію, яка сталася вчора у Житомирській ОДА. Так, кілька десятків громадських активістів у досить емоційній формі вирішили привернути увагу представників обласної влади до низки екологічних проблем, серед яких – функціонування міні-ГЕС у Житомирі. Люди заявляли про те, що її діяльність веде до катастрофи, а масова загибель флори і фауни у річці Тетерів є тому підтвердженням. Тема для обласного центру не нова, адже впродовж тривалого часу містяни намагалися достукатися до керівництва підприємства «Житомиркомунсервіс», яке орендує малу ГЕС, й змусити його не нехтувати станом головної водної артерії міста. Втім, так і не отримавши позитивних зрушень, активісти прийшли шукати відповіді у членів постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів. Крики, штовханина, взаємні звинувачення – це, якщо коротко, про результат цієї зустрічі влади і представників громадськості. Звісно, про ефективність такого методу врегулювання проблеми говорити не приходиться. На моє переконання, тільки конструктивний діалог та співпраця усіх відповідних структур зможе зрушити питання з мертвої точки».

Крім того, нардеп Вадим Кривенко підготував низку депутатських звернень, зокрема – до Державної екологічної інспекції у Житомирській області та Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням детально проаналізувати діяльність міні-ГЕС та надати фахову оцінку можливих порушень. «Тільки маючи результати незалежної експертизи, можна говорити про наступні кроки та ґрунтовний підхід до врегулювання конфлікту», – зауважив Вадим Кривенко.

А в Фейсбуці тим часом з'явилися доволі різки коментарі з приводу ситуації, що склалася.

«Я тоже был поражён, когда увидел в облраде титушек-буцефалов с отмороженными рожами. Натуральная организованная преступная группировка заседает в Житомирской облраде! В общем, так и не узнали, какие анализы по воде. Так что пейте, житомиряне, воду с фекалиями и химией! В городе аптек много!» – пише Олег Керимов.

«Вчорашні події в обласній раді, коли громадян не пустили на екологічну комісію, є репетицією президентських та інших виборів в Україні... Депутати, які накрали грошей у народу, заряжають за ці гроші тітушок!» – коментує Андрій Поліщук.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Сергій Ткаченко

    Та кє відчуття що у нас вирішує все тіттушня, де сили бистроґо ригування?
  • Олег Бабский

    Тому кто платит
  • Татьяна Санникова

    Титушки любых рангов за бесплатно не работают!Кто платит,тот и заказывает показательные выступления!Кому этот беспредел выгодный?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up