Сфальшоване посвідчення ліквідатора: по екснардепу Віктору Развадовському відкрито кримінальне провадження

Сфальшоване посвідчення ліквідатора: по екснардепу Віктору Развадовському відкрито кримінальне провадження

На виконання ухвали суду Шевченківським райвідділом поліції порушено провадження по факту підробки посвідчення ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виданого на ім’я генерал-полковника міліції, колишнього народного депутата України Віктора Развадовського.
 

"Зобов`язати уповноважену особу ГУ НП у місті Києві внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, на підставі заяви Приватного підприємства «Медіа Ресурс» в особі директора ОСОБА_1 про кримінальне правопорушення від 29.03.2021 та повідомити про це заявника, шляхом надання витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться в тексті ухвали суду.
На виконання ухвали суду, Шевченківське управління поліції ГУНП у м. Києві зареєструвало кримінальне провадження за №12021105100002431 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.
Провадження порушене на основі проведеного редакцією журналістського розслідування «У депутата обласної ради Развадовського підроблене посвідчення ліквідатора аварії на ЧАЕС».

В статті журналіст наводить докази того, що депутат Житомирської обласної ради та керівник обласної організації партії «За майбутнє» Віктор Развадовський роками користується посвідченням ліквідатора 1 категорії, виданого іншій особі. У посвідченні постраждалого від Чорнобильської катастрофи прізвище власника змінене на прізвище екснардепа.
Зібрана редакцією газети «20 хвилин» інформація з відкритих джерел звідчить про використання з 1997 по 2021 рік колишнім високопосадовцем правоохоронних органів (МВС України, транспортної міліції та податкової міліції України) та нардепом кількох скликань посвідчення «Особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 серії А № 083242». Це надавало йому право на численні пільги та компенсації від держави, внаслідок чого привласнювалися бюджетні кошти в значних розмірах.
Також посвідчення ліквідатора екснардеп використав для отримання пенсії за особливі заслуги перед Україною. У листі-поданні підставою для призначення на той час 44-річному Віктору Развадовському довічної пенсії вказана наявність в народного депутата групи інвалідності та статусу учасника ліквідації аварії на ЧАЄС.
Однак згідно з витягу із протоколу від 20 листопада 1997р. засідання Тимчасової комісії для перевірки правильності видачі посвідчень статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС підтверджено Віктору Розвадовському.

Відео дня

Згідно рішення цієї комісії КМДА та копії довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності, пов’язаної з Чорнобильською катастрофою, Розвадовському Віктору Йосиповичу 20.11.1997 р. було видане посвідчення.

Згодом, у виданому посвідченні та вкладці № 147126 до посвідчення постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 серії А в графі «Прізвище» з «Розвадавський» виправлене на «Развадовський».
Це дозволяє йому отримувати пенсійні виплати на рівні не менше 83% від 50 тис. грн посадового окладу заступника керівника комітету Верховної Ради і 35 % надбавку від прожиткового мінімуму. Попри введені обмеження максимального розміру пенсії, Віктору Развадовському за наявності особливих пільг вдається отримувати її без обмежень та стягувати 589 тис грн тільки одного перерахунку пенсії.
Описавши перелічені факти, за юридчиної підтримки проєкту «Тисни» від «Бігус.Інфо» до поліції надійшла заява про вчинення кримінального правопорушення. Попри долучення до заяви цілого переліку доказів, реформована поліція довго зволікала з внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та проведенням розслідування проти генерала міліції.
Однак ухвалою від 21 травня 2021 року слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва Аббасова Н.В. зобов’язала правоохоронців виконати вимоги закону.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ігор Мазепа

    Користуючись відсутністю правової держави, прохіндеї безкарно помпують з неї гроші, і не тільки Розвадовський.
  • Валерій Лиман

    Та не ліквідатор ЧАЄС, а ліквідатор НАСЛІДКІВ аварії на ЧАЄС

keyboard_arrow_up