Сергій Сухомлин звільнив начальника ТТУ Євгенія Демчика: деталі і думки сторін

Сергій Сухомлин звільнив начальника ТТУ Євгенія Демчика: деталі і думки сторін

Міський голова Сергій Сухомлин звільнив Євгенія Демчика з посади керівника Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

Відповідне розпорядження № 841 підписано мером 22 серпня 2019 року. Згідно з документом, звільнення пов'язане із систематичним невиконанням Євгенієм Демчиком без поважних причин обов'язків, покладених на нього контрактом, Міський голова Сергій Сухомлин прокоментував ситуацію житомирським ЗМІ: «Дійсно, сьогодні мною було підписане розпорядження про розірвання контракту з колишнім вже керівником ТТУ Євгенієм Демчиком. Причиною стали результати перевірки та рекомендації комісії, а саме – вони рекомендували застосувати дисциплінарне стягнення або звільнення. Результати перевірки, я думаю, ми на наступному тижні оприлюднимо. Скажу лише, що комісія досліджувала тільки два моменти – закупівлю палива і шин для тролейбусів і автобусів, і при цьому виявила порушень на 44 сторінки».

Екс-керівник ТТУ Євгеній Демчик зазначив, що це був складний рік, але такому досвіду може позаздрити кожен, і розповів про свою відкритість по відношенню до людей і колективу:

«Головне, що мені вдалося донести людям, – що можна жити інакше. Що ти можеш ходити на роботу з високо піднятою головою, пишатися підприємством, працювати в нормальних умовах, не відчувати себе другосортним. Так, як було раніше, у найкращі для ТТУ часи. Що ти можеш вимагати у влади зробити трамвайно-тролейбусне управління генеральним перевізником у місті і при цьому не боятися гніву чиновника, який отримує зарплату з наших податків», – написав Євгеній у Facebook.

Відео дня

Демчик зазначив, що привідкрив завісу над тим, що транспортної реформи у Житомирі насправді немає.

«На тілі ТТУ утворилися присоски, які просто тягнуть з нього гроші... Це підприємство використовували як пилосос, і наші з вами гроші тягнуло в кишені 3-4 людей. А ось результати пожинають якраз-таки пасажири комунального транспорту. Старий рухомий склад, часті поломки, як результат – зміни в графіках, і люди вже зляться на зупинках», – зазначив Євгеній.

Екс-глава ТТУ нагадав про виграну у суді справу у КП «Житомиртранспорт»: «Ми зуміли довести, що вони не повертають нам зібрану виручку, і тепер вони зобов'язані перерахувати ТТУ 500 000 гривень». Згадав про аферу із закупівлею неякісних валідаторів, ввезених у країну практично контрабандою, та розповів про те, як власне пройшло звільнення:

Розпорядження про розірвання контракту Євгенію вручили особисто чиновники міської ради на урочистому заході на честь 120-річчя трамвая, яке, втім, пройшло досить непомітно для міста.

Демчик підкреслив, що розуміє, «він особливий» і з самого початку знав, що буде нелегко. У найближчий час екс-керівник ТТУ має намір подати в суд, «щоб опротестувати цей нікчемний акт перевірки та оскаржити розірвання контракту».

Передісторія конфлікту. 15 липня 2019 члени наглядової ради КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» доручили контрольно-аналітичному відділу провести перевірку в ТТУ.

17 липня у ТТУ виникла суперечка між керівництвом підприємства і аудиторами міської ради, які прийшли перевіряти документацію щодо закупівлі палива ЖТТУ за завищеними цінами.

19 липня мер Житомира Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Facebook заявив, що через раптову хворобу директора ТТУ довелося відкласти підписання угоди з ЄБРР про отримання 2 мільйонів євро грантових коштів. У відповідь Євгеній Демчик, не соромлячись слів, звинуватив мера у брехні.

23 липня мер Житомира підписав розпорядження про відсторонення від посади керівника Житомирського ТТУ Євгенія Демчика, щоб той не заважав проведенню перевірки з 24 липня до 7 серпня.

Протягом усього періоду перебування на посаді керівника ТТУ Євгеній Демчик перебував у стані конфлікту з відомими в нашому місті «реформаторами» – Дмитром Ткачуком, Владом Пучичем і Іваном Фурлетом.

P.S. Нагадуємо, що у комунальному підприємстві «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» 26 липня розгорівся черговий скандал. До адмінприміщення, що по вулиці Вітрука, викликали поліцію. За словами нового в.о начальника Максима Манухіна, екс-керівництво відмовляється передати йому печатку та статут підприємства. Зі свого боку працівники ТТУ стали на захист Євгенія Демчика, якого відсторонили від посади на час проведення перевірки підприємства. Вони називають приїзд нового директора з наглядовою радою «рейдерським захопленням», а сам Демчик заявляв про ймовірні фальсифікації документів з метою його дискредитації.  

З 24 серпня обов’язки керівника комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» буде виконувати Максим Манухін. Відповідне розпорядження від 23 серпня 2019 року за підписом в. о. міського голови Світлани Ольшанської опубліковане на офіційному сайті міської ради.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up