Сексуальні хроніки житомирських повій

Сексуальні хроніки житомирських повій

Депутатка від «Слуги народу» закликала легалізувати проституцію в Україні.

«Секс-індустрія у нас була, це одна з найдавніших професій, і той, хто її організовує, так звані сутенери, теж у чорній частині спектра економіки. Вони отримують прибуток. Там є приниження, є елементи торгівлі людьми. Ці елементи треба прибрати», – сказала Галина Третьякова. 

На думку депутатки, коли секс-індустрія працює в законному полі, держава може її контролювати. Третьякова також висловила впевненість, що співробітники секс-індустрії потребують соціального захисту. «Людина, що працює в цій сфері, потім буде витребувати від держави пенсійне забезпечення. Якщо з нею щось станеться, наприклад, нещасний випадок, який призведе до інвалідності, і це вимагатиме нагляду, соціальні служби будуть підключатися. Соцзахист покриває будь-якого громадянина України», – зазначила Третьякова.

Законодавчо заняття проституцією в Україні заборонено указом Президії Верховної Ради України від 12 червня 1987 року. Згідно зі статтею 181-1 Кодексу про адміністративні правопорушення за це передбачається штраф. При цьому з 1 вересня 2001 року протягом декількох років систематично проституція була не адміністративним, а кримінальним правопорушенням і тягнула за собою покарання аж до громадських робіт, проте 12 січня 2006 року кримінальна відповідальність за заняття проституцією була скасована. 12 січня 2005 року Верховна рада України посилила покарання за організацію борделів. Однак зусилля правоохоронних органів по боротьбі з проституцією малоефективні.

Відео дня

Ініціатива про легалізацію проституції

У травні 2015 із заявами про легалізацію проституції виступив депутат Ради Михайло Гаврилюк. Цю ідею він обґрунтовував необхідністю захистити населення країни від венеричних захворювань.

18 вересня 2015 у Верховній Раді України був зареєстрований законопроєкт, в якому запропоновано легалізувати проституцію, але її так і не легалізували. Цю ідею підтримав Юрій Луценко.

У вересні 2016 ініціативу легалізувати проституцію озвучив депутат Верховної Ради Сергій Лещенко.

У жовтні 2016 глава некомерційної організації «Легалайф-Україна» Наталія Ісаєва запропонувала легалізувати в країні проституцію, щоб дати можливість залученим в цю діяльність заробити і платити за комунальні послуги.

Взагалі ця професія вважається найдавнішою у жінок. Недорогі індивідуалки присутні у Житомирі у великій кількості, що доводить їхню затребуваність. Але останнім часом гендерна рівність протягнула свої руки і до цього досить «цікавого» сектору послуг. За оцінками деяких організацій, які займаються дослідженнями в цій галузі, кількість повій-чоловіків постійно зростає. Їх не так видно на загальному фоні, до того ж пропоновані ними секс-послуги досить специфічні, що знову може викликати обурення у феміністок. Так, чоловіки не стоять на трасах і заробітки в них вищі за середньостатистичні у цій галузі. Але ж говорити про середній заробіток у секс-індустрії – це те ж саме, що говорити про середню температуру по лікарні.

За офіційними даними, наданими Національною поліцією України, всього у країні за минулий рік виявили 913 осіб, які вчинили адміністративне правопорушення за статтею «Заняття проституцією». Житомирська область тут на останньому місті. За минулий рік тут зловили тільки одну людину, яка вчинила правопорушення. Так все гарно на папері, а як насправді? 

Незважаючи на те, що, за даними Нацполіції, «вільного сексу у Житомирі немає», а саме областю з найменш розвиненою проституцією виявилася Житомирська, ми вирішили дослідити, яких же повій можна зняти у Житомирі та поспілкуватися з ними щодо їх нелегкої праці.

Взагалі на вулицях повії у Житомирі не стоять взагалі. Востаннє, коли можна було спостерігати дівчат на окружній дорозі біля Житомира та Коростишева, це було так років двадцять тому.

Але на відповідних сайтах можна легко замовити ту, що підходить вам за зовнішністю, ціною і місцем надання послуг. Правда, на фото зазвичай не ті, хто дійсно до вас приїде. Але чи варто тут дивитися в очі, ви ж не до окуліста прийшли! 

За даними одразу кількох житомирських благодійних організацій, які намагаються надати допомогу секс-працівницям та секс працівникам, у місті існують такі собі касти.

У місцях, де зупиняються переважно далекобійники, працюють вуличні повії. Легко погоджуються на мінет і експрес-інтим у машині, прямо на узбіччі. Вартість обслуговування від 250 до 500 гривень, але її дівчата не виправдовують. До того ж не факт, що лікування після акту без захисту не обходиться дорожче.

Є також повії в саунах Житомира. Тут можна домовитися окремо або звернутися за допомогою до власників. Зазвичай дівчата працюють у конкретному закладі та обслуговують його клієнтів. Досвіду і професіоналізму їм не позичати. У «банних» повій Житомира завжди є робота, тому вони не особливо напружуються, виконуючи свої обов'язки. Коштує таке інтимне дозвілля недорого. Підкреслюємо – зовсім недорого. Від 250 до максимум 500 гривень. Якщо збирається «тепла чоловіча компанія», то зняти пару дівчат для розваг буде коштувати не дорожче того, що буде на столі, щоб випити-закусити. 

Приблизно таку ж нішу, але трохи більш оплачувану, займають повії в готелях. Вартість і клас їх у цьому випадку залежить від рейтингу готелю. Великі готелі можуть собі дозволити утримувати більш дорогих повій, і там хлопцям їх простіше зняти. Ціна різна, але зазвичай не перевищує 500-1000 гривень за сеанс, але оплата номера в готелі – окремо.

Цікавинкою, навіть перлиною секс-послуг у Житомирі є інтимні салони. Повії тут – справжні професіоналки. Через них пройшли десятки хлопців, тож вони прекрасно знають, як задовольнити чоловіків.

Окремо стоять так звані «індивідуалки» – це майже елітні повії на виїзд. Хоча і серед них зустрічаються дівчата, які пропонують свій сервіс за низькою ціною. Тут розцінки дуже різні, ціни можна уточнювати на відповідних сайтах. Там зазвичай від 600 гривень за сеанс до 10 000 гривень за ніч. Трохи дорогувато, але ж гроші платять. 

Крім того, також окремо стоять «статусні» повії. Це професійні коханки і помічниці. Вони не тільки заробляють в рази більше, ніж всі інші разом взяті, але іноді відкривають власні інстаграм та телеграм-канали, де розповідають про досягнення у своїй роботі. Це зазвичай дівчата з гарною освітою, інколи з кількома. Знання іноземних мов тут одразу піднімає статусність до небес. Сексом, звісно, іноземною мовою ніхто не займається, але дівчата виконують багато інших функцій, які неможливо доручити комусь ще. За пару-трійку років відданої праці дівчата зазвичай отримують і квартири, і посади. А також часто бонус у вигляді невеличкого бізнесу. 

Так у телеграм-каналі «Будні Повії» самі дівчата пишуть про таку роботу: «У кожного високопосадовця обов’язково є професійна коханка. Якщо ти бажаєш, щоб колеги до тебе вставилися нормально, наявність офіційної фаворитки – закон».   

Так що проституція в законі. І побороти її неможливо.

Чоловіча проституція у Житомирі не така відверта, як жіноча. Хлопці в більшості із сіл і в такий спосіб намагаються забезпечити себе житлом та грошима на їжу. Як і у жіночому секторі послуг, тут є касти. 

Найбільш дешеві – це альфонси, які нібито риби-прилипали шукають собі «мамочок» та «папіків». Причому самі хлопці не завжди геї і обслуговують літніх чоловіків тільки заради грошей. Аналогічна ситуація, якщо хлопець знайде собі «мамочку». Це вважається за справжню вдачу! Така жінка не тільки забезпечує безтурботне існування своєму молодшому другу, а й інколи турбується як справжня мати, тільки що з нею хлопцеві доводиться займатися сексом і виконувати інші її забаганки. Але заради грошей хлопчики готові на все. А крім того, така «мамочка» і в університет відправить, і про їжу та гроші потурбується. А влітку можуть разом на курорт поїхати. Вартість таких послуг у Житомирі підрахувати неможливо, адже все досить індивідуально.

Якщо ж цікавіть разовий секс, то на сайтах знайомств можна зняти хлопця десь за 300-500 гривень. Великим плюсом, що відповідно відображається на ціні, є проходження в минулому військової служби. Також вартісні послуги у виконанні спортсменів. Тут вже за один вигляд можна облегшити свій гаманець на півтори-дві тисячі гривень за сеанс. А якщо спортивний хлопець вміє робити релакс-масаж, то ціни починаються з 2500 гривень за сеанс. 

Ми змогли поспілкуватися з кількома представниками та представницями сфери сексуальних послуг Житомира. Наводимо просто цитати без коментарів.

Жінка А., 35 років: «За півгодини роботи отримала стандартну таксу – 500 гривень. Важко, але робота є робота. У мене дитина, яку я виховую сама. Трохи важко стало під час карантину».

Жінка І., 40 років: «Я вже звикла до цього. Я маю майже 15 років безперервного стажу. Почала з траси, потім вже опинилася у підпільному борделі. Зараз "індівідуалка". На мою думку, зможу ще деякий час попрацювати, але роки вже не ті. Молоді складають велику конкуренцію».

Хлопець Н., 25 років: «Я приїхав з села. Батьки були не в змозі оплатити за навчання. Потім батько захворів і помер. Треба було якось виживати самому. Через знайомих познайомився з жінкою, яка займає високу посаду у державній установі. Вона мені тоді допомогла, і відносини стали майже дружніми. Але є жорстка умова – повна конфіденційність. Для мене це не проблема». 

Хлопець Ю., 18 років: «Я приїхав до незнайомого міста. Раніше взагалі не виїжджав з села. А тут таке життя. Я не бачу чогось тут такого. Це дозволяє мені забезпечувати себе та ще допомагати батькам. Вони думають, що я працюю у великій фірмі. Потім, як стану на ноги, кину все це».  

Дівчина Ю., 20 років: «У Житомирі я працюю тимчасово. Потім поїду до Києва. Там можливості більше. До того ж там менше знайомих. Тут пару разів приїжджала на виклик, а там хлопці з нашого села. Нічого, викрутилась, але чутки були. У Києві такого не трапляється. До того ж я збираюся наступного року навчатися в університеті на іноземній філології. Так що без "роботи" я не зможу себе забезпечити. Також займаюся танцями. У Києві у стріп-барах дівчата заробляють від 40 до 80 тисяч за ніч».

В Україні щойно легалізували гральний бізнес. У тих же Сполучених Штатах азартні ігри приносять до бюджету мільярди доларів, а заробляти на легальній проституції не гребують навіть найбагатші країни Європи, такі як Австрія, Швейцарія чи Німеччина.

Якщо в Україні, за дуже умовними даними МВС, приблизно 50 тисяч повій – це мінімальна цифра – і, за інформацією українських ЗМІ, кожна з них платить по 4 тисячі за «дах» щомісяця, то виходить шалена цифра – 200 мільйонів гривень щомісяця отримують «наглядачі» за цим бізнесом.

Досвід Європи давно довів: побороти проституцію неможливо, а легалізація дає непогані гроші бюджету. Офіційний ринок секс-послуг Німеччини оцінюють аж у 6 мільярдів доларів. В Україні ж продовжують ефемерну боротьбу, хоча і так всі розуміють, кому, хто і скільки платить.

Руслан Мороз

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Роман Кравченко

    а еще многие в журналистике работают, о них забыли)
  • Arkady Kovach

    То все добре!А, де контакти,телефони!
  • Елена Григорчук

    Так вот для чего с одиноких мам пособия снимают, - чтоб обеспечить проституткам пенсионное обеспечение! Неплохо. Третьякову нужно отправить проституткой к голодным неграм, пусть там себе пенсию зарабатывает.
  • Nataliy Mironova

    Саме головне питання, капець...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up