Що подешевшало на прилавках

Що подешевшало на прилавках

Найбільше в ціні впали цукор і гречка.

В Україні – сезон дешевих продуктів. У ціні впали цукор, гречана крупа, соняшникова олія, овочі з борщового набору. Експерти пояснюють це надлишком пропозиції і сприятливою для товару погодою, яка потребує великих витрат на зберігання коренеплодів. І прогнозують, що цінопад на ці товари триватиме ще максимум три тижні – до середини грудня. Про це інформує Сьогодні.

Цукор подешевшав за два місяці на 25% – з 16-16,5 грн/кг до 12-12,25. Гречана крупа подешевшала на 22% – з 23-23,5 грн/кг до 19-19,3 грн, а в магазинах економсегменту її можна купити навіть по 16 грн за кіло. Стала доступнішою і соняшникова олія – від знижок в 4-5% на літрі (1-2 грн) до 25% за виявленою "Сегодня" акцією (при покупці трьох літрів ще 1 л – за 1 коп.).

З борщового набору, за даними Держстатистики, найбільше знизилися ціни на капусту (в середньому на 1,7 грн/кг, або до 4,17 грн за кг), морква (на 1,5 грн/кг, або до 6,38 грн за кг) і цибулю (на 1,4 грн/кг, або до 5,02 грн за кг). Картопля подешевшала трохи – на 70 коп/кг, або до 5,78 грн за кг. І тільки буряк залишилася в тій же ціні – в середньому 5,38 грн/кг.

Новорічні сюрпризи: ікра і цитруси

Поки українці готуються до Нового року, експерти обіцяють не тільки подорожчання овочів, але і здешевлення цитрусових і делікатесів. 

Відео дня

"Якраз збирають урожай цитрусових, тому в грудні в Україні завжди ціни в роздробі падають на них на 20-30%, або на 10-12 грн/кг, – нагадав президент Украналітцентру Олександр Охріменко. – Через те що українські яблука, які цього року гарно вродили, коштують удвічі дешевше за швидкопсувні банани, попит на банани підупав, і торгівля змушена знизити ціни з 26-28 грн/кг до 22-24. Але найголовніше – це "цінопад" на червону ікру, розфасовану в Україні. Ікри в бочках завезли багато, попит невеликий й, про що говорить нав'язлива телереклама, а товар швидко псується, тому перед Новим роком можливі знижки до 90-100 грн за 120-140-грамову баночку".

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up