Рятувальники Житомирщини у 2017 році врятували життя 228 мешканцям області

Рятувальники Житомирщини у 2017 році врятували життя 228 мешканцям області

Працівники Управління ДСНС в Житомирській області та його територіальних підрозділів підбили підсумки роботи у сфері цивільного захисту за 2017 рік та окреслили завдання на 2018 рік.

Всього у 2017 році  році службою цивільного захисту по лінії «101» отримано 5485 повідомлень про виникнення надзвичайних подій на території області.

Про це під час доповіді щодо готовності оперативно-рятувальної служби області до дій за призначенням, виконання основних заходів у сфері техногенної та пожежної безпеки області присутнім повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Управління ДСНС Украївни в Житомирській області Василь Кучин.

 

Відео дня

 

«Підрозділи управління залучалися до ліквідації 2249 пожеж, на яких врятовано 48 осіб та матеріальних цінностей на сумму 231,5 млн. гривень. Кількість пожеж у порівнянні з 2016 роком зменшилася на 630. Здійснено 135 виїздів на дорожньо-транспортні пригоди, врятовано 55 осіб, для надання допомоги населенню — 764 виїзди, врятовано 123 особи. Проте слід зазначити, внаслідок пожеж, ДТП, аварій, пригод на воді, отруєнь, випадків у побуті та на виробництві загинуло 567 мешканців та 1546 отримали травми різних ступенів», — зазначив Василь Кучин.

Також впродовж минулого року працівниками управління здійснювалися заходи з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Групою піротехніків було здійснено 295 виїздів на виконання заявок від населення, під час яких знищено 1803 одиниць різноманітних боєприпасів.

 

 

«Зокрема, справжній арсенал  боєприпасів — 73 артилерійські снаряди калібром 76 мм часів минулих війн. Підозрілу знахідку виявили чоловіки, які копали траншею для каналізації на подвір'ї приватного житлового будинку», — розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Управління ДСНС України в Житомирській області.

Окрім професійних рятувальників на території нашої області варто відзначити справжніх народних героїв. Зокрема, 30 червня 14-річний Віктор Тимощук, мешканець Червоноармійського району, врятував від утоплення підлітка, який впав у місцевий каньйон. Юрій Трофімчук та Олександр Можелян деблокували травмованого водія, який на своєму авто впав у річку в с.Поліське. А мешканець Романівського району Валерій Стоянович 4 вересня під час пожежі в с.Колодяжне, витягнув з будинку сусідів чотирьох дітей, яких мати залишила самих вдома. Усі народні герої були відзначені грамотами та цінними подарунками.

 

 

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький зауважив, що сфері цивільного захисту має бути налагоджена співпраця як між оперативними штабами в області, так і з іншими областями, щоб можна було реагувати та вирішувати ситуації, які виникають на території кількох областей.

Також під час заходу начальник управління цивільного захисту населення ОДА Сергій Безносюк наголосив на тому, що у 2018 році повністю мають бути перероблені плани евакуації, в тому числі картографічні матеріали, враховуючи нові розділи у планах евакуації – території, де дислокуються військові частини, та з урахуванням маломобільних груп населення.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up