Рятувальники провели піший профілактичний рейд сільськими вулицями

Рятувальники провели піший профілактичний рейд сільськими вулицями

Працівники Служби порятунку «101» продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення області стосовно необхідності суворого дотримання правил безпеки в зимовий період. Зокрема, 22 лютого рятувальники спільно із соціальними працівниками та журналістами в рамках довготривалої акції «Увага опалювальний період!» нагадали про безпеку мешканцям приватного сектору сіл Слобідка Овруцького та Зоряне Ружинського районів.

Спілкуючись із селянами, яких зустрічали на вулицях, фахівці ДСНС звертали увагу на дотримання вимог пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням, - інформують в управлінні ДСНС України у Житомирській області. Насамперед, співробітники Служби «101» роз’ясняли, що вкрай необхідно слідкувати за справністю печей, своєчасно їх ремонтувати. При користуванні пічним опаленням завжди перевіряти чи захищена підлога перед топковим отвором металевим листом. Якщо ні, терміново усунути цей вкрай необхідний та важливий недолік.

Дітей, в свою чергу, рятувальники закликали не брати до рук сірники, адже це може спровокувати пожежу. Крім того, не забувати і про правила поведінки на льоду. Для цього співробітники ДСНС підготували спеціальні навчальні листівки, які демонстрували приклади травматизму взимку на воді.

В магазинах же та поштових відділеннях селянам вручали листівки та пам’ятки з основними вимогами правил пожежної безпеки та вказаними порушеннями в житлових будинках, які зазвичай призводять до виникнення пожежі: перевантаження електромережі, паління у ліжку, дитячі пустощі з вогнем та несправність пічного опалення.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up