Рятувальники посилюють контроль у житловому секторі, враховуючи останню групову загибель на пожежі

Рятувальники посилюють контроль у житловому секторі, враховуючи останню групову загибель на пожежі

У місцевому садочку дошкільнята за допомогою рятувальників вчилися вибиратися із задимленого приміщення. Поліцейські же, у свою чергу, навчали дітей як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів.

15 лютого в рамках довготривалої акції «Увага опалювальний сезон!» фахівці ДСНС спільно із представниками місцевої влади, соціальними працівниками, журналістами та поліцейськими провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору м. Баранівка. Також до проведення заходу долучились також і волонтерські осередки.

Проведення заходу саме на території населеного пункту, перш за все, спричинене загибеллю на пожежі одразу двох людей. Рейдова група спільно з журналістами виїжджала на місце трагедії, де рятувальники детально розповідали про обставини цієї пожежі.

Під час спільного брифінгу для засобів масової інформації очільник райпідрозділу ДСНС Житомирщини Сергій Нікітчин та представник Баранівської міської ради Петро Оксанчук наголосили на необхідності спільної боротьби з пожежами в оселях. Адже найболючішим питанням залишається дотримання громадянами вимог пожежної безпеки в оселях, особливо це стосується родин категорії ризику.

Відео дня

У місцевому садочку дошкільнята за допомогою рятувальників вчилися вибиратися із задимленого приміщення. Поліцейські же, у свою чергу, навчали дітей як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Під час же практичного відпрацювання житлового сектору фахівці ДСНС з дозволу господарів оглядали стан печей, електро- та газових приладів, надавали поради по безпечному їх використанню. Батькам наголошували на необхідності навчати дітей правилам безпеки, а також в жодному разі не залишати їх без нагляду вдома.

У кожній другій оселі фахівці виявляли різні недоліки. У когось впритул до печі стоїть ліжко, а хтось сушить одяг на печі... Подібні порушення правил пожежної безпеки можуть закінчитися не лише загоряння, а й загибеллю людей. Тому кожному, до кого завітали рятувальники, наголошувалось на тому, що власною безпекою нехтувати не варто. Усувати ж недоліки необхідно якомога швидше, адже відповідальність рятує життя!!!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up