Рятувальники області перевіряють стан дотримання правил пожежної безпеки в місцях збирання та зберігання врожаю

Рятувальники області перевіряють стан дотримання правил пожежної безпеки в місцях збирання та зберігання врожаю

На території країни розпочалася зернозбиральна кампанія. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів тощо.

Аби не допустити таких надзвичайних подій 17 липня рятувальники спільно з фахівцями агропромислового розвитку та засобами масової інформації провели рейди місцями збирання та зберігання продукції врожаю в чотирьох районах області. Зокрема, рейдові групи відвідали агрофірму в м. Андрушівка, сільгосппідприємство в с. Степанівка Лугинського району, філію Житомирського обласного державного центру експертизи сортів рослин, що у с. Високе Черняхівського району та Державне підприємство «Грозинське», а також його поля в с. Мала Зубівщина Коростенського району.

Основна увага була приділена забезпеченню первинними засобами пожежогасіння зернозбиральної техніки, наявності пристосованої техніки для цілей пожежогасіння безпосередньо на місцях збирання врожаю тощо. З’ясувалося, що вогнегасники, які знаходяться на комбайнах підприємств, пройшли технічне обслуговування, а водії транспортних засобів знають алгоритм дій у разі виникнення загоряння.

Під час проведення рейдів, з працівниками підприємств фахівці ДСНС провели інструктажі з правил пожежної безпеки, а також особисто пересвідчувалися у готовності пристосованої техніки до гасіння пожеж. Працівникам вручили експрес-інформації, де викладені основні правила пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії.

Виконання загальноприйнятих вимог потребує як відповідального відношення керівників всіх рівнів, так і певних фінансових витрат. Проте на карту поставлена відповідальність перед людьми та керівництвом держави за збереження хліба. Тож зволікати із цим не можна.

Рятувальники застерігають! Категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Житомира за сьогодні

keyboard_arrow_up