Рятувальники нагадали селянам про правила безпечного поводження з печами в опалювальний період

Рятувальники нагадали селянам про правила безпечного поводження з печами в опалювальний період

В осінньо-зимовий період показник кількості пожеж, що виникають у приватному житловому секторі, збільшується в рази, - зазначає ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Зазвичай основною причиною займань у помешканнях громадян є елементарне нехтування правилами пожежної безпеки. Тому, аби не допустити пожеж в сільських населених пунктах, рятувальники спільно з представниками спеціалізованих служб та правоохоронцями провели пожежно-профілактичні відпрацювання Новоград-Волинської, Овруцької та Ушомирської територіальних громад Житомирщини.

У ході превентивної роботи фахівці наголошували громадянам на особливому догляді за печами в період опалювального сезону. Щоб уникнути біди, не слід залишати їх без нагляду та перегрівати, а також експлуатувати без протипожежної розділки. Рейдовики звернули увагу господарів і на тому, що категорично заборонено використовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини, сушити на них одяг, дрова та інші матеріали. Поверхні опалювальних приладів і димових труб необхідно систематично очищати від пилу та білити.

Відео дня

А дорослим, які виховують малолітніх дітей, рейдовики нагадали, що ні в якому разі не можна залишати їх без нагляду, прививати їм правилам безпеки та бути для них в усьому позитивним прикладом.

Також під час протипожежних відпрацювань були відвідані багатодітні сім’ї, оселі одиноких пристарілих, а також тих, хто зловживають алкоголем. Під час подвірних обходів учасники рейдів роздали селянам листівки з правилами безпечної експлуатації приладів опалення, а також довели до них сумну статистику стосовно кількості пожеж у приватному житловому секторі та випадків загибелі й травмування на них людей.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up