Родинне свято: переселенці запросили волонтерів на «Корисну Покрову»

Родинне свято: переселенці запросили волонтерів на «Корисну Покрову»

У Житомирі 14 жовтня переселенці зі сходу влаштували майстер-клас з випічки "Корисна Покрова". На свято запросили волонтерів, які свого часу всіляко підтримували їх, допомагали пережити непрості випробування.

 

Організатором заходу стала громадська організація «Мир на долоні». Провели «Корисну Покрову» у кафе «Це щось».

- Ідея такої неформальної і майже родинної зустрічі виникла давно, – розповідає голова ГО «Мир на долоні» Ірина Гладка. – Як тільки з’явилась можливість провести такий майстер-клас, ми її реалізували. Волонтери допомогли нам тоді, коли було найважче. Сьогодні ми хочемо зробити для них свято і пригостити смаколиками.

Відео дня

Печиво з теплими побажаннями, шоколадні та лимонні мафіни, морквяні кекси – всі ці маленькі кулінарні шедеври переселенцям і волонтерам допомогла створити Тетяна Мажнікова. А баликом власного виробництва всіх присутніх на святі пригощав переселенець Станіслав Ремесленіков.

- Допомогу, яку надавали нам прості житомиряни, ми ніколи не забудемо, – продовжує Ірина Гладка. – Пам’ятаємо, як Олена Тржецяк у вересні 2014 разом зі своїм сином атошником нажарила млинців та зробила вінегрет на 330 чоловік. Адже саме тоді відмінили вечері для переселенців у готелі «Житомир». Готувати самостійно в готельних номерах не було на чому. Та й грошей у більшості майже не було. І саме ця звичайна жінка з надзвичайно чуйним серцем не пройшла повз нашу біду. Таких історій багато. Лариса Чернова забезпечувала нас миючими засобами та засобами особистої гігієни. Віктор Целінко допомагали медикаментами та продуктами харчування, Вероніка Мишковська з командою протягом трьох місяців надавала психологічну допомогу дітям. Нам щастило на добрих та щирих людей.

Волонтери теж прийшли на свято не з порожніми руками. Вони подарували переселенцям цукерки, книжки, мило, інші корисні речі. А учасники організації подарували усім присутнім чоловікам теплі шкарпетки.

Це перше, але не останнє таке спільне свято. Організатори запевняють, що в них ще багато цікавих ідей, які б вони хотіли втілити у життя.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up