Різдвяний ярмарок та відсутність святкової атмосфери на Михайлівській: що житомиряни обговорювали у Facebook за тиждень

Різдвяний ярмарок та відсутність святкової атмосфери на Михайлівській: що житомиряни обговорювали у Facebook за тиждень

Різдвяний ярмарок переїхав, а на Михайлівській не буде світлових новорічних картинок – такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

З вулиці Пушкінської прибрали ярмарок через численні скарги

Різдвяний ярмарок та атракціони вирішили перенести з вулиці Пушкінської на майдан Корольова та вулицю Малу Бердичівську.

Таке рішення ухвалили 23 грудня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради.

Відео дня

«В рішення "Про проведення новорічних та різдвяних заходів у Житомирській міській територіальній громаді" вносяться зміни в пункти 3 і 5 та пункт 6. Враховуючи звернення суб’єктів господарювання та рішення комісії з організації сезонної, святкової, виїзної торгівлі, вносяться зміни, а саме: новорічний ярмарок переноситься з вулиці Пушкінської на майдан імені Корольова та частково на вулицю Малу Бердичівську», – доповіла на засіданні заступниця начальника управління культури Наталія Марчук.

Мер Сергій Сухомлин також зауважив, що організатори розмістили атракціони фактично під багатоповерховими будинками, є скарги людей.

Житомиряни підтримали таке рішення, проте було незрозуміло, чому ж так не зробити одразу.

 «Цього року вся організація дивна – що декорації, що розміщення. Чому в парку Гагаріна не влаштовувати новорічні свята? Ялинку поставили в арці, вздовж центральної алеї будиночки, по дорозі справа чи зліва атракціони (одну полосу дороги для транспорту залишити). Парк – це саме те місце для народних гулянь, де ніхто не заважатиме перенавантаженому транспортом місту», – говорить Elena Goncharenko.

«Дуже правильне рішення. Як взагалі можна було таке спланувати – розваги у людей під вікнами?» – прокоментувала Ann Shimko.

«Треба було поставить меру під вікна», – запропонувала Юлия Павлюк.

«Це ж розміщення хтось погоджував, і гроші за це отримує», – написав Alexej Chepornuk.

 «Вгадайте, за чий рахунок те все добро будуть переносити?» – ставить очевидне питання Vadym Kolomiiets.

 «Так, дійсно правильне рішення. Добре, що дослухалися до людей. А атракціони дійсно можна в парку поставити. Нікому не будуть заважати», – підтримала рішення Іра Марти.

Михайлівська цьогоріч без гобопроєкторів

На вулиці Михайлівській у Житомирі комунальники встановили гобопроєктори, подаровані місту у 2019 році. Ялинки, сніг та зорі з’явилися на фасаді Свято-Михайлівського кафедрального собору. Щоправда, храм цьогоріч став єдиною будівлею, де транслюються різдвяно-новорічні зображення.

«Цього року ми встановили два гобопроєктори з "виходом" на Михайлівську церкву. Вони транслюють ялинку та сніг. Більше проєкторів встановлювати не будемо. Так, спочатку планували змінити ті декорації, що ми бачили два роки поспіль, але потім отримали доручення з міської ради взагалі їх не встановлювати, за винятком тих, що освічують собор», – розповів журналістам директор КП «ЕМЗО «Міськсвітло» Сергій Ковальчук.

Житомиряни почали висувати свої версії, куди ж могли зникнути проєктори.

«Світло подорожчало. Витрати великі», – прокоментувала Anna Sergiychuk.

 «А что, в этом году весь Житомир наказан за что-то?» – розмірковує Katerina Bortnik.

 «Влада економить електроенергію. Якщо вже дійшло до можливості віялових відключень, то проєктори можуть і потерпіти», – коментує Юлія Шевченко.

 «Да відмініть вже все до біса, для чого людям свято?!» – емоційно висловилась Катюша Голумбйовская.

 «Так всі ж кошти пішли на головну ялинку міста, нема чого людей балувати», – зазначила Oksana Polishchuk.

«Нет новогодней елки, нет прожекторов, нет, нет, нет... Зато денег на всякую ерунду спустили немало, типа фотозон непонятных. И да – а где искусственная елка, купленная ранее за большие деньги?» – згадав про ялинку Роман Марчук.

 «Цей рік споганили весь настрій! На що пішли кошти? Це жах! Так, ялинка жива, але прикраси бажають кращого, фотозони ніби для одчіпного, та ще і такої краси лишили. Сумно. Навіть дітям немає що показати!» – говорить Анна Бусыгина.

 «В цій ситуації бачу позитив, бо люди будуть шукати інші локації для культурного та тверезого відпочинку. Оскільки Михайлівська буде буденною, то згадаємо, що у Житомирі є гарні бібліотеки, арт-кафе та музеї», – мислить позитивно Людмила-Ладаслава Лобачова.

 «Шкода, ці ілюмінації хоч якось би компенсували недолугу ялинку», – пише Алена Полищук.

 «Даже нету смысла идти на ёлку вечером, фотозоны, ёлка – в общем ничего там интересного нету на этой Мехалке, зато карманы набили себе те, кто сидит в кабинетах и отвечает за праздник...» – пише Ольга Лойко.

«Сами-то у себя поукрашали, а для города ничего нормально не сделали», – каже Алла Долгерт.

«Цьогоріч зробили все, як для відчіпного. Ялинка жива, так... Та розміщена в такому закутку, що одразу і незрозуміло, що це головна ялинка міста. Ярмарок перенесли в інший закуток, до якого від Михайлівської топати чимало. Загалом по центру міста зовсім не помітно новорічного настрою», – підсумував Андрій Кравець.

Анна Сергієнко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Денис Корбут

    Что что мы абосрались в этом году

keyboard_arrow_up