Рік Жовтого Земляного Собаки: на які зміни чекати житомирянам у наступному році

Рік Жовтого Земляного Собаки: на які зміни чекати житомирянам у наступному році

Тривала економічна криза, військові дії, політична нестабільність і напружена ситуація в суспільстві – численні труднощі з року в рік український народ стійко переносить на своїх плечах, однак завжди продовжує сподіватися на краще.

 

Щороку влада обіцяє містянам чимало змін, і стосуються вони насамперед кращого. Наші журналісти спробували з’ясувати, на які ж зміни чекати житомирянам у 2018 році.

Станція доочистки води

Міська влада планувала у 2017 році побудувати сучасну станцію доочистки води, однак не почали, оскільки виникла необхідність в будівництві нових споруд і застосуванні сучасних технологій. Йшлося про «абсолютно чисту воду» для мешканців Житомира. Тому будівництво планують почати тільки в 2018 році за умови відповідного фінансування.

Гідроелектростанція на річці Тетерів

Відео дня

У Житомирі за адресою провулок Паперовий, 16 мають намір звести гідроелектростанцію на річці Тетерів. Найкращий інвестиційний проект в рамках конкурсу запропонувало ТОВ «Житомиркомунсервіс». Як зазначають у мерії, ГЕС встановлять неподалік Житомирського картонного комбінату.

Садочок на Крошні

У 2018 році плануюють відкрити дитячий садочок №58 на Крошні. Наразі тривають будівельні роботи, даний об’єкт мають намір здати в експлуатацію в наступному році. Садок розрахований на 320 дітей у 12 групах. У новому приміщені буде сучасний спортзал, харчовий блок і музична зала – усе для повноцінного розвитку дитини.

Велопрокат

Вже навесні 2018 року у Житомирі може з’явитись велопрокат, який не потребуватиме створення станцій для зберігання велосипедів. У вересні на Михайлівській представники міської влади та приватної китайської компанії презентували систему електронного замка, який відкривається за допомогою QR-коду.

Ейфелева вежа

На центральній алеї парку Гагаріна біля пішохідного мосту планують встановити 22-метрову копію знаменитої Ейфелевої вежі. Головний архітектор міста Юрій Безбородов зазначив, що подібний подарунок від коростенського підприємця підсилить ефект пішохідного мосту та стане чудовою локацією для фотосесій. Сама споруда виготовлена з металевих листів та посилена каркасом і має 22 метри заввишки.

«Картка житомирянина»

Вже на початку 2018-го пасажири пільгових категорій зможуть отримати «картку житомирянина» для проїзду в громадському транспорті. За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, це будуть двохчипові картки, які отримають понад 50 тисяч осіб. На одному чипі буде банківський продукт, а інший – обслуговуватиме систему автоматизованої оплати проїзду, а також дозволятиме додатково запускати різного роду соціальні програми, здійснювати виплати на ці карти. А вже з транспортного рішення це поступово переростатиме в «картку житомирянина» з набором сервісів для соціального захисту наших містян.

Торговельно-офісний центр з підземним паркінгом

У квітні 2018-го в центрі Житомира планують почати будівництво 7-поверхового торговельно-офісного центру з підземним паркингом. Новий проект на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук показав головний архітектор міста Юрій Безбородов.

«Житомир світлодіодний»

У наступному році місто має повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць, збільшивши кількість світлодіодних ліхтарів до 8600 одиниць. В минулому році LED-освітлення вулиць Житомира нараховувало 5200 світлодіодів. Також була впроваджена система енергетичного моніторингу в усіх комунальних установах міста.

Сонячна електростанція

У Житомирі планують збудувати сонячну елекростанцію. Для цього міською радою було виділено 18 гектарів землі та змінено її цільове призначення. Відповідне рішення було підтримано більшістю депутатів міськради. Сонячна електростанція матиме потужність десять мегават та повинна окупитись за п’ять років. Повідомляється, що сонячну електростанцію планують збудувати коштом кредитних грошей та гранту від уряду Словенії.

Нова меблева фабрика

На території житомирського індустріального парку «ЖИТОМИР-CХІД» збудують «Житомирську меблеву фабрику» на 1250 робочих місць. Інвестор обіцяє платити середню зарплату не менше 8 тисяч гривень. Депутати Житомирської міської ради одноголосно проголосували за підписання меморандуму про партнерство з ТОВ «Житомирська меблева фабрика». На фабриці будуть займатися виробництвом та складанням меблів з продукції, яку виробляють у Коростені.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera 14:00 У Житомирі судитимуть членів злочинного угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики у гаражному кооперативі photo_camera 12:39 Поліція розшукує безвісно зниклих 39-річну жінку та її 5-річну дочку - жителів Іршанської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up