Резиденція святого Миколая та відкриття головної ялинки міста: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Резиденція святого Миколая та відкриття головної ялинки міста: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

На Михайлівській відкрили головну новорічну ялинку, а у водонапірній вежі розмістився святий Миколай – такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Відкриття головної ялинки

19 грудня, у День святого Миколая, у Житомирі урочисто запалили вогники на головній ялинці міста. Подивитися на новорічну красуню прийшло кілька сотень житомирян. Також на Михайлівській влаштували святковий концерт та облаштували фотозону.

Попри густий дощ захід видався велелюдним. Щоправда, очікувати вогнів на ялинці довелося досить довго: відкриття було заплановане на 17:00, однак новорічне дерево засвітилося приблизно о 18:10. За цей час люди встигли намокнути і змерзнути. Дехто не дочекався кульмінації свята й пішов додому.

У коментарях житомиряни поділились враженнями від святкового концерту та новорічної ялинки.

Відео дня

«Позор, а не ялинка», – написала Валюша Загурская.

«И не стыдно за такую ёлку перед детьми? Если ещё в этом году выставят черного прошлогоднего снеговика, вообще жесть», – згадує минулий рік Алена Казарина.

«Позор, а не ёлка, хотя что тут удивительного, какой мэр, такая и ёлка и вся организация праздников», – зазначив Aleksandr Sobko.

«Ялинка перехворіла ковідом, мабуть, таке собі видовище», – жартує Julia Pasynchuk.

«И кто-то ещё планирует приглашать Илона Маска в Житомир... Интересно, это чиновники окончательно рехнулись или притворяются? И они вешают со всех сторон, что Житомир – это европейский город... Так вот для тех, кто это говорит, напоминаю: с таким отношением к собственным гражданам и такими вот главными "ёлками" города Житомир никогда не станет европейским городом», – зазаначив Sergey Polubinskiy.

«Цинічність з боку організаторів дуже здивувала. Незважаючи на сильну зливу, вітер і майже нульову температуру, вони продовжували грати пісні і казати зі сцени: " Ми сподіваємось, ви не замерзли, давайте послухаємо ще один виступ". І так відбувалося майже годину, незважаючи на те, що вся малеча чекала на запалення ялинки о 17:00. Відверте знущання», – обурений Ruslan Davydov.

«Нигде не видно, что в городе праздник! Новогодняя ёлка должна стоять в центре города, а не где-то в уголке!» – наголосила Елена Пузырёва.

«Это называется открытие ёлки, бесстыжие, держать детей под дождем, ужас какой», – пише Lilia Bogodvid.

«А мне кажется, рубить самые красивые ёлки в городе, чтоб поставить один раз ее на площади, как-то не очень. Может, лучше один раз купить искусственную или сделать елку-инсталяцию, как в Европе? Да и наряжать ёлку – нормальная идея, только, конечно, если ей это не вредит», – висловила свої міркування Серебринська Наталя.

Резиденція святого Миколая

У водонапірній вежі, що на вулиці Пушкінській у Житомирі, 18 грудня запрацювала резиденція святого Миколая. У перший день роботи резиденцію відвідали діти з родин загиблих учасників АТО/ООС.

«Діти з родин загиблих учасників АТО/ООС відвідали резиденцію святого Миколая у водонапірній вежі. Тут вони поспілкувалися зі святим Миколаєм та написали йому листа. Також малеча розважилася з казковими героями та отримала солодкі подарунки», – йдеться у повідомленні міської ради.

Житомиряни розповіли про свій досвід відвідин резиденції: багато хто залишився незадоволений, оскільки у заявлений час (з 10:00 до 20:00) Миколая на місці не було.

«Розчаровані організацією. Вчора прийшли об 11:40, сказали чекати 12-ї години. О 12-й сказали, що починається програма і нас вже не пустять.

Можливо, можна буде зайти пізніше. На скільки пізніше і о котрій прийти, щоб зайти всередину, ніхто сказати не зміг. Для чого заявляти години роботи з 10:00 до 20:00? Потрібно чи краще організовувати, чи вказувати актуальну інформацію», – прокоментувала Біляченко Яна.

 «Не дуріть людей. Вашого "Миколая" о 16:30 вже не було у вежі. Хлопець з дівчиною на першому поверсі сказали, що він збирається на якусь програму. І ми можемо піднятися наверх, але там нікого нема. Хіба не можна було іншого дядька посадити в костюмі, а той хай собі йде, куди йому треба. 

Складається враження, що ви там обкурені і добре вгашені, якщо не володієте ні інформацією, куди і коли треба вашому "Миколаю" йти, ні організувати нормально нічого не можете», – поділилась Анна Копач.

«У Сільпо на Грушевського теж є резиденція, та про неї щось не пишуть. Організація і підхід до дитини чудовий. А до вежі так і не потрапили, бо у заявлений час Миколая не було, та і вартість 250 грн теж потрібно було б прописати...

У Сільпо розчарувала тільки черга, але це було повністю компенсовано емоціями дитини. Підхід до кожного. Снігуронька просто мегауважна до кожної дитини. Фото з Миколаєм, танці, та ще й солодкий і дуже пристойний подарунок. Все було безкоштовно», – написала Olga Kulakovskaya.

«Дуже круте свято, все сподобалось, Миколай та янгол дуже гарні. Цікаві майстер-класи, сподобались ельфи, ввічливі та привітливі, особливо дівчатка», – пише Katya Kornijchuk.

«Були вчора після 16:00, нормально потрапили. Правду кажучи, фотозони – це гучно сказано… Миколай був», – говорить Татьяна Мороз.

«Це дарма витрачений особистий час, зіпсований настрій, розпач...» – зазначає Ксения Меркулова.

«Були сьогодні десь приблизно о 19:10. Потрапили одразу після "програми". Змогли поспілкуватися з Миколаєм та зробити фото на обох фотозонах (безкоштовно). Дитина щаслива. Хоча фінансування містом могло бути і краще», – говорить Бігун Олександра.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up