Рейдерське захоплення під прикриттям: у компанії «Ойл-Ікс» вилучили пальне на мільйони гривень

Рейдерське захоплення під прикриттям: у компанії «Ойл-Ікс» вилучили пальне на мільйони гривень

Житомирські фіскали потрапили у скандал: у компанії «Ойл-Ікс» під час обшуків було конфісковано скраплений газ та пальне, які нібито були незаконно виготовлені.

Представники компанії зі звинуваченням не згодні, вони надали усі необхідні документи, що підтверджують якість пального.

19 листопада Богунський районний суд міста Житомира не задовольнив клопотання слідчого фіскальної служби про накладання арешту на майно компанії та зобов’язав повернути все вилучене компанії «Ойл-Ікс».

В апеляційному суді Житомирської області 26 листопада відбулось засідання у справі компанії «Ойл-Ікс», у якої співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України у Житомирській області конфіскували пальне під час обшуків 13-го листопада. Однак засідання суду з 26 листопада було перенесено на 3 грудня в зв'язку з ненадходженням матеріалів справи з Богунського районного суду.

Відео дня

На думку адвоката ТОВ «Ойл-Ікс» Романа Гуртовенка, майно було вилучено фірмою зі статутним капіталом в 1000 гривень без дотримання норм безпеки. «До сьогоднішнього дня майно не повернено, хоча є рішення суду. Чому це рішення не виконується? Важко сказати чому, але можна констатувати, що зараз вчиняється злочин – невиконання рішення суду. І у власника є всі підстави вважати, що даного майна немає фізично, оскільки під прикриттям податкової поліції паливо було відкачене фірмою, яка має всі ознаки фіктивності. Ніяких засобів для зберігання у цієї фірми немає. Практично на підприємство заїхали люди спортивної зовнішності та під прикриттям податкової поліції на литовських номерах відкачали паливо та поїхали в невідомому напрямку. Це все, що нам відомо про долю даного майна. Тобто є всі підстави вважати, що паливо продано, а все це – ширма, щоб легалізувати незаконні дії прокуратури та податкової поліції саме із заволодіння майном. Ми звернулись з цього приводу до прокуратури із заявою щодо порушення низки кримінальних справ по невиконанню рішення суду, незаконному заволодінню майном та перевищенню службових повноважень. Проте на сьогоднішній день реакції немає. Сума збитків досягла вже двох мільйонів гривень», – розповідає адвокат Роман Гуртовенко.

Власник фірми «Ойл-Ікс» Олег Богатирчук так коментує ці події: «Я бачу затягування справи та, напевно, пошуки якогось компромату на мене. Я також вважаю, що майна вже немає, та податкова намагається знайти ще одного підприємця, у якого також вилучити його майно та віддати його майно мені».

Нагадаємо, що 14 листопада 2018 прес-служба Державної фіскальної служби України розповсюдила повідомлення наступного змісту: «Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вилучено крупну партію незаконно виготовленого пального.

У рамках проведення операції «Акциз 2018» та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України на території обласного центру було встановлено три АЗС, де здійснювалась реалізація незаконно виготовленого скрапленого газу та пально-мастильних матеріалів.

За результатами обшуків вказаних АЗС з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 35,4 тонни дизельного пального, 3,7 тонни бензину марки А-95 та А-92, 1,9 тонни скрапленого газу загальною орієнтовною вартістю 1,7 млн грн та обладнання на 500 тис. грн».

Вище вже згадувалося про те, що за клопотанням представника Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області про накладання арешту на вилучене майно справу розглядав 19 листопада Богунський районний суд міста Житомира, але в задоволенні клопотання було відмовлено.

«Повернути товариству з обмеженою відповідальністю «Ойл-Ікс» майно, яке вилучене згідно з протоколом обшуку від 13 листопада 2018 року у кримінальному провадженні... за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КПК України», – зазначається в ухвалі суду.

За словами представників товариства «Ойл-Ікс», ця ухвала була проігнорована ГУ ДФС у Житомирській області та майно не повернуто.

Вранці 22 листопада біля Головного управління ДФС у Житомирській області пройшов пікет за участю кількох десятків людей з плакатами: «Закон один для всіх», «Руки геть від приватного бізнесу», «Доїть корів, а не приватний бізнес», «Рішення суду для податкової не аргумент?». Серед мітингувальників були працівники автозаправних станцій Житомира, де саме і було 13 листопада співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в рамках проведення операції «Акциз 2018» та розслідування кримінального провадження за вищевказаними статтями КПК України вилучено, як вказано в офіційному повідомленні, «крупну партію незаконно виготовленого пального».

Насторожує той факт, що в ухвалі Богунського районного суду міста Житомира вказано фірму, якій було передано на зберігання вилучене майно – ТОВ «Техбуд Індастріл». В Єдиному державному реєстрі України ТОВ «Техбуд Індастріл» зареєстровано за адресою: м. Київ, Дніпровський р-н, вул. Гната Хоткевича, буд. 12, офіс 177. Керівником та власником зазначено тільки одну людину – Беляєва Владислава Андрійовича. Також є відомості про статутний капітал в одну тисячу гривень та код виду діяльності: 43.11. В сервісі для визначення кодів видів економічної діяльності за КВЕД-2005 та КВЕД-2010 група за кодом 43.1 визначена як «Знесення та підготовчі роботи на будівельному майданчику». Тобто ця група включає роботи з підготовки будівельного майданчика для виконання подальших будівельних робіт, у т.ч. його розчищення від вже існуючих будівель і споруд. Підгрупа 43.11 передбачає тільки одну позицію – знесення.

Виникає логічне питання, яким чином пальне вилучалося фірмою, яка має статутний капітал в одну тисячу гривень та основним напрямком діяльності якої зазначено знесення будівель та підготовка будівельного майданчика? Де ця фірма має зберігати пальне та яким чином здійснювалося саме вилучення? Тобто запитань у цій справі набагато більше, ніж відповідей... Наразі залишається лише чекати на рішення апеляційного суду у цій справі.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Олексій Зубов

    Кажуть люди, що гениальний плокулол дава команду, щоб потім свої АЗС поставити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up