Реконструкція скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні: презентація проекту у 5 млн грн

Реконструкція скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні: презентація проекту у 5 млн грн

Проект скверу на розі вулиць Лятошинського і Небесної Сотні презентували 22 червня під час позачергового засідання виконавчого комітету.

Головний архітектор міста Юрій Безбородов наголосив на тому, що у зв'язку з тим, що сквер став місцем для відпочинку безпритульних, центральна міська локація терміново потребує реконструкції.

" Наразі я хочу представити проект реконструкції скверу на розі Лятошинського та Небесної сотні, який було розроблено в цьому році на базі усіх сучасних вимог до озеленення, утримання території та бачення громадського простору. Сучасний стан скверу вже морально та фізично застарілий та зношений. На даний момент ця зона є непривабливою для відпочинку, і як для центру міста вона є просто криміногенною",  - розповів Юрій Безбородов.

Відео дня

За словами головного архітектора міста, у сквері планують замінити асфальтове покриття тротуарною плиткою,  встановити нове освітлення та альтанки, зробити автоматичний полив насаджень, облаштувати громадську вбиральню, дитячий майданчик та забезпечити 8 камер відеоспостереження.

"Ми збережемо існуючу структуру скверу. У центрі скверу буде також збережено простір для спілкування, а також додамо бокові алеї, які додадуть кількість сидячих місць. Також проектом передбачено столи для гри у шахи, також будуть лавки для сидіння - шезлонги, але міського типу. Ми замінюємо існуючі лавки на сучасні нові лавки зі спинками. Також оновлення потребують урни для сміття, також будуть паркувальні конструкції для велосипедів. Тротуарна плитка буде не просто сірою, як було, а передбачено колор-мікс плитки. Ми збережемо існуючі насадження скверу, бо вони роблять затінення в літній час. Але деякі насадження будуть видалені після інвентаризації екологічної комісії. Також буде встановлена громадська вбиральня, яка була там передбачна у минулому році. Вбиральня підлаштована і для маломобільних груп населення. Проектом передбачається встановлення нового освітлення, яке наразі відсутні у сквері, а також будуть встановлені 8 камер відеоспостереження", - презентував  головний архітектор міста Юрій Безбородов.

У сквері максимально збережуть зелені насадження. Під час презентації проекту розповіли і про нові  насадження у сквері, зокрема :магнолії, сакури, декоративні сливи та яблуні.

"Вже відбулась комісія з обстеження, і за її результатами деякі зелені насадження скверу ми збережемо, проте є і аварійні, які потрапляють під видалення. Проектом заплановано автоматичний полив для дерев, тому насадження при будь-якій погоді будуть в гарному вигляді. Висадимо сакуру, декілька магнолій та звичайні листяні дерева, які мають яскраво виражений пігмент кольору. Тому і в осінній період  сквер буде насичений приємними на погляд кольорами," - розповідає директор КП «Зеленбуд» Олександр Шевчук.

До слова, виконком призначив позачергове засідання, аби погодити проект скверу в центрі Житомира вартістю у 5 млн грн, щоб швидше провести тендер.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • сидов александр

    А откуда многоэтажки? Покажите эскиз проекта,приближенный к РЕАЛЬНОМУ месту,а не к абстрактному... откуда взялись девятиэтажки?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up