Реконструкція набережної, або Чергові Нью-Васюки

Реконструкція набережної, або Чергові Нью-Васюки

Зовсім недавно головний архітектор міста Юрій Безбородов оприлюднив проект реконструкції центральної алеї в гідропарку, який розробив архітектор Юрій Варламов.

Роботи планують розпочати вже у 2019 році, а замовником виступить КП «Парк».

Юрій Безбородов на своїй сторінці у Facebook з радістю сповіщає: «Звичайно, проекти у міста є, і це не тільки освітлення фасадів, як деякі представляють. Ось один із прикладів: візуалізація за проектом реконструкції центральної алеї міського Гідропарку, замовником якого є КП «Парк», архітектор – Юрій Варламов. Маю велику надію, що вийдемо з роботами на початку наступного року».

Відео дня

Вартість першої черги реконструкції складе, за словами Юрія Безбородова, 3 257 669 грн. Проект буде реалізований за кошти міського бюджету Житомира.

Проект досить цікавий, але до того на сторінці міськради у Facebook за 19 жовтня було проанонсовано ще одну подію: «Сьогодні міський голова Житомира Сергій Сухомлин та директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк презентували проект розбудови спортивно-культурного простору на набережній річки Тетерів, реалізація якого розпочнеться вже у 2018 році за секторальної підтримки ЄС».

У публікації містяться фото та посилання на подробиці. Тільки при спробі перейти за цим посиланням Facebook видає повідомлення, що матеріал недоступний або його видалено.

Цікаві та яскраві фото дають досить вражаюче уявлення про масштаби задумів. Тільки-от житомиряни вже мають у постійному користуванні аеропорт, з якого регулярно здійснюються рейси до Анталії, гірськолижний курорт на зразок Буковелю та інші «родзинки» невгамовного бажання мера Житомира Сергія Сухомлина та його найкращого бізнес-партнера, а за сумісництвом ще й віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка щось «стибрити» з бюджету напередодні наступних виборів.

Фестиваль «Жовтень у Жовтні» – яскравий тому приклад, коли Президент України через фонд власної дружини перераховує кошти у фонд дружини віце-прем'єр-міністра за лояльність та підтримку на наступних виборах. А всі такі «родзинки» – це просто прихована спроба додати до власної кишені ще грошенят та трошки закумулювати їх на передвиборчих рахунках. Виходячи з таких розрахунків, можна припустити, що фальсифікація та тиск на виборців буде шаленою. Вже на сьогоднішній час практично «зачищено» всі ЗМІ. А ті, що залишились, фактично виконують функції прес-служб та піар-агенцій.

Містяни вже трошки втомилися почувати себе «лохами» та в коментарях в Інтернеті до таких новин майже не стримують свого обурення.

Хочу нагадати, що існуюча влада – не першопроходець у намаганнях створити з Житомира Нью-Васюки та «нагріти» на цьому свої кишені. Ще 1 грудня 2008 року тодішній мер Житомира Віра Шелудченко відкрила виставку «Майбутнє Житомира». В експозиції, яка була розміщена в Житомирському драмтеатрі ім. І. Кочерги, були представлені планшети з ескізами проектів архітектури.

Тоді також пафосно звучали слова Віри Тимофіївни: «Головна мета виставки «Майбутнє Житомира» – це прозорість міської влади і залучення місцевої громади до розробки і втілення проектів, які найближчим часом будуть впроваджуватися в Житомирі. Ми – перше місто в Україні, яке долучить до свого розвитку всіх жителів конкретних будинків, вулиць, районів і міста Житомира в цілому. Житомиряни зможуть розглядати конкретні проекти, долучатися до їх обговорення і самостійно впливати на їх втілення в реальне життя. Кожен повинен знати: з сьогоднішнього дня міська влада Житомира починає якісно новий діалог з жителями міста».

Просто дежавю по-житомирськи. На приведених візуалізаціях ви самі можете переконатися в тому, що повірити владі – це знову наступити на граблі, на які ми наступаємо вже майже тридцять років.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Тамара Сергеевна Коваль

    но красиво же

    Влад Васильев reply Тамара Сергеевна Коваль

    ...Тома! Не "восторгайся"!! До ума ещё ничего не довели...Так ,на объёмах "наварили", да забыли о "мелочах"..то бордюры не поставленные,то "переулочек" не доделан,...Посмотри внимательно даже в центре...

    Peter Khabaznya reply Тамара Сергеевна Коваль

    так это всего лишь картинка, а что будет в реальности неизвестно...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up