#ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів

#ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів

Ще з 1 серпня 2023 року в “Дії” стартував прийом заявок на компенсацію за зруйноване через війну житло.

Компенсації виплачуються одноосібним власникам житла, яке було зруйноване через бойові дії після 24 лютого 2022 року, не підлягає відновленню і розташоване на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій, а вже 27 грудня 2023 року розпочалася видача житлових сертифікатів.

В Житомирській області налічується 4830 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії, з яких 4172 будівель (86%) складає житловий фонд. З них відновлено 3255 об’єктів або 67 % від загальної кількості. На сьогодні до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено 4114 пошкоджених і знищених об’єкти, з них 3697 – це об’єкти житлового фонду (приватні житлові будинки, квартири та житлові приміщення).

І станом на березень поточного року жителі області вже використали 13 житлових сертифікатів для придбання житла на загальну суму 19,1 млн грн.

Відео дня

Зокрема по Україні, понад дві тисячі громадян змогли придбати нове житло замість знищеного російською агресією, скориставшись житловими сертифікатами за програмою єВідновлення.

75% придбали за житловий сертифікат квартири, а чверть – приватні будинки.

Середня сума реалізованих сертифікатів – 1,7 млн грн.

Послугу компенсації за знищене житло запустили у серпні 2023 року. За цей час громадяни подали 12,2 тисяч заяв на отримання компенсації, а 5,5 тисяч вже мають сформовані житлові сертифікати.

Сертифікат діє протягом пʼяти років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up