Проти «Житомиргаз збут» відкрито справу за встановлення необґрунтовано завищених цін на газ

Проти «Житомиргаз збут» відкрито справу за встановлення необґрунтовано завищених цін на газ

Про це йдеться на офіційному веб-порталі Антимонопольного комітету України.

Північне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочинає справи щодо шести газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення, серед яких «Житомиргаз збут».

«Дії ТОВ «Київоблгаз збут», ТОВ «Житомиргаз збут», ТОВ «Чернігівгаз збут», ТОВ «Черкасигаз збут», ТОВ Уманьгаз збут» та ДП «КиївГазЕнерджі» містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольними (домінуючим) становищем на ринку. Це могло призвести до ущемлення інтересів споживачів, яке було б неможливим за умови існування значної конкуренції на ринку», - йдеться у повідомленні.

Наразі виявлено, що цінові пропозиції даних компаній на природний газ для потреб населення з листопада 2020 року по січень 2021 року в середньому перевищували ціни їх конкурентів на ринку до 40%.

Відео дня

Подібні факти виявлені також і в інших регіонах України, дослідження по них вже завершуються територіальними відділеннями Комітету.

Нагадаємо, що з 1 серпня  2020 року ринок газу відкрився для населення, і споживач отримав право вибору постачальника. Окрім згаданих шести компаній в територіальних межах тих же областей діяльність з постачання природного газу здійснюють й інші суб’єкти господарювання. Однак і надалі до 85% населення користуються послугами компаній-відповідачів у відповідних регіонах.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (25)
  • Анатолий Горкун

    Другого шляху не має, необхідно масово переходити у Нафтогаз.

    Віталій Семенюк reply Анатолий Горкун

    Її

    Анатолий Горкун reply Анатолий Горкун

    Віталій Семенюк йди хто тобі мішає, говорити не мішки носити.

    Віталій Семенюк reply Анатолий Горкун

    Анатолий Горкун другий шлях е на майдан з вилами
  • Iryna Yakubovska

    "Необґрунтовано завищені ціни на газ"- це не те слово! Це геноцид нації,  який підтримує уряд! Не може платіжна за газ дорівнювати  пенсії пенсіонера!
  • Анна Іщук Анна

    Мені в грудні також добавили 200 куб .Дзвонила до оператора тільки даремно гроші зняло ,так ніхто і не відповів.Лишила смс  що плачу по лічильнику  все нормально
  • Людмила Соцких

    Так за те, що  лiчильник на вулицi нараховують також. За сiчень-1.09
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up