Професійну адаптацію пройшли 1200 демобілізованих учасників АТО нашої області

Професійну адаптацію пройшли 1200 демобілізованих учасників АТО нашої області

У кожного з демобілізованих учасників АТО Житомирщини є реальна можливість знайти роботу – протягом  2015-2017 рр. професійну адаптацію вже пройшли 1200 учасників АТО. Завдання влади та громадськості – максимально спростити цей шлях для бійців.

Про це повідомляється на сайті Житомирської облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, відкриваючи круглий стіл з питань професійної адаптації учасників АТО у Житомирському державному технологічному університеті Наголосив: «Питання професійної адаптації є складовою соціалізації учасників АТО і безумовно актуальною темою для суспільства Житомирщини. Адже сьогодні кількість демобілізованих перевищує 10 тис. осіб, зі статусом учасника бойових дій – більше 9,7 тис. жителів області. Повертаючись у мирне життя, у хлопців постає багато питань. І безперечно знайти цікаву, корисну та високооплачувану роботу – це найкращий варіант для того, щоб адаптуватись у суспільстві. Наше завдання – спростити цей шлях і надати можливості тим учасникам АТО, хто бажає знайти роботу, перепрофілюватись. Тому маємо бути максимально активними, щоб наш колективний розум зміг відпрацювати практичні кроки, рекомендації для покращення ситуації.»

За словами директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА Юрія Прокопця, у 2015-2017 рр. професійну адаптацію пройшли 1200 учасників АТО. На це було виділено 6 млн грн. Найбільш популярним напрямком адаптації є курси водіїв автотранспортних засобів. Також у 2017 році 24 особи пройшли курси з вивчення англійської мови.

Відео дня

Програму навчального процесу учасників АТО, а також проекти реінтаграції бійців до суспільного життя презентував присутнім ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

В свою чергу директор Галина Корінна розповіла про всі послуги Житомирського обласного центру зайнятості для демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Участь у круглому столі взяли представники структурних підрозділів ОДА та громадських організацій учасників АТО Житомирщини.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up