Приєднання Вересів до Житомира: 5 кроків зроблено, залишилось ще 5

Приєднання Вересів до Житомира: 5 кроків зроблено, залишилось ще 5

На сайті Житомирської міської ради оприлюднено проект рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира».

«27 червня Вересівською сільською радою було прийняте рішення про приєднання до територіальної громади міста обласного значення. Відповідно до законодавстваміська рада має вже на наступній сесії розглянути пропозицію Вересівської сільради та прийняти відповідне схвальне рішення або відмовити в наданні такої згоди», - пояснює консультант з юридичних питань Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ Андрій Дяченко.

Також юрист зауважує, що процедура добровільного приєднання до міста обласного значення на цьому рішенні не завершується: «Алгоритм створення такої ОТГ складається з 10 кроків, і звернення Вересів до Житомира – це 5 дія. Попереду – рішення Житомирської міської ради, про яке згадано вище, і якщо воно буде позитивним – тоді підготовка проектів рішень кожної ради про добровільне приєднання та схвалення їх Вересівською сільською радою та Житомирською міською радою. І, на завершення, подання листа та цих рішень  в ОДА для отримання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України,  після чого депутати обох рад можуть прийняти рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».

Як інформують в Офісі реформ у Житомирському РВ АМУ, в області є 5 міст обласного значення, які можуть згуртувати навколо себе сусідні сільські ради і стати центром об’єднаної громади за спрощеною процедурою відповідно до внесених змін до закону про об’єднання – Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів, Коростень. Документ дозволяє містам і сільським радам стати одним цілим без оголошення виборів голови і депутатського корпусу.

Відео дня

Експерти Офісу реформ  і надалі консультуватимуть громади та надаватимуть практичні рекомендації представникам органів місцевого самоврядування щодо реалізації закону про їх добровільне об’єднання.

 

-- 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up