Президент вручив паспорти двом жителям Житомирщини

Президент вручив паспорти двом жителям Житомирщини

Вчора Президент України Володимир Зеленський вручив паспорти двом жителям Житомирщини: Владиславу Олексієнку та Ангеліні Василенко. Це діти – герої та діти героїв. Про це повідомила Житомирська ОВА. 

"Олексієнко Владислав, дев’ятикласник Коростенського міського ліцею № 6. Його батько – захисник України, якого родина попри все чекає вдома.  Владислав активний підліток, захоплюється грою у футбол та комп’ютерними іграми. Намагається розвивати в собі позитивні якості та долати негативні риси. Цінує  та підтримує родину. Хоче стати військовим.

Ангеліна цьогоріч закінчила 8-й клас Миропільського ліцею. Сім’я дівчинки виїхала з Енергодара на початку червня 2022 року. Проживши декілька місяців в умовах жорсткого безчинства окупаційної влади та безпосередньої загрози вибуху на Запорізькій АЕС, батьки прийняли рішення виїжджати на підконтрольну територію України. Взявши із собою лише мінімум необхідних речей та документи, подолавши багатокілометрові перепони та перевірки на блок-постах окупантів, тато, мама, Ангеліна та її молодша сестричка Злата, покинули   рідне місто, яке стало небезпечним через дії росіян. Вони знайшли прихисток у  родичів в селищі Миропіль на Житомирщині. Дівчинка гарно адаптувалася до нового колективу, знайшла щиру підтримку серед однокласників та вчителів, потоваришувала з однолітками", - зазначили в ЖОВА. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up