Практичні поради господиням: як правильно захистити крупи від появи комах у них

Практичні поради господиням: як правильно захистити крупи від появи комах у них

Рис, горох, пшоно, гречка, вівсянка та  інші сипучі продукти – це саме той необхідний мінімум товарів, який має бути у кожної господині на кухні.

Погодьтеся, що вони є дуже легкими в зберіганні та споживанні: закуповуються у великих кількостях всього лише раз і можуть зберігатися доволі тривалий час. Тож сьогодні ми розповімо, як правильно зберігати крупи, щоб вони не ставали затхлими та в них не заводилася харчова моль або інші «непрохані гості».

Умови зберігання круп

Перш за все, будь-які сипучі продукти зберігаються  краще в темних, сухих місцях без попадання небажаних сонячних променів. Приміром, кухонна шафа є саме тим місцем, де краще за все ховати крупи. Як радять більшість виробників, рис та гречку, а також макаронні вироби краще зберігати при температурі не більше +18°С. Головне, в жодному разі не «прописуйте» сипучі продукти біля раковини, де постійно циркулюватиме вологе повітря. 

Терміни використання та вживання

Маємо такі орієнтовні часові проміжки зберігання круп в домашніх умовах: пшоно – до 4 місяців; вівсяні пластівці – до 7 місяців; перлова і манна крупи – 14 місяців; рис – до 1,5 року; гречана крупа – до 2 років; інші крупи – до 1 року; пшеничне борошно – до 1 року.

Відео дня

Обираємо між банками та мішечками

В принципі, великої різниці між тканиною та скляною ємністю для зберігання круп, як такої не існує. Ще наші бабусі продемонстрували на власному прикладі, що полотняні мішечки дозволяють продуктам «дихати» та довго зберігати  ці продукти. Але скляна банка так само є дуже гарним засобом для цього. Оптимальний об`єм банки має складати менше літра та мати кришку, що герметично закривається. 

Найкраще «лікування» – профілактика!

Насправді, в чому не зберігай ті крупи, все одно краще перестрахуватися з декілька разів та виконати наступні поради, щоб точно не побачити личинки комах в сипучих продуктах:

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Анатолий Романюк

    Дякую за  дуже своєчасну пораду! А от переклад , на жаль, не витримує ніякої критики: "моль", " " у противному випадку"...І це Житомир!

keyboard_arrow_up