Пожежна безпека, недостатнє фінансування, нестача кадрів: в облраді обговорили проблеми інтернатних установ

Пожежна безпека, недостатнє фінансування, нестача кадрів: в облраді обговорили проблеми інтернатних установ

Питання функціонування інтернатних установ системи соціального захисту населення області розглянули 11 лютого  на нараді, яку провів голова обласної ради Володимир Ширма.

Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Віра Рогова, директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Юрій Прокопець, депутати обласної ради, керівники інтернатних закладів,- інформує пресслужба обласної ради.

На нараді обговорили питання пожежної безпеки закладів, на вирішення яких потрібно 4,1 млн грн; підвищення рівня заробітної плати працівників установ; питання нестачі кадрів, особливо лікарів та середнього медичного персоналу.

Звертаючись до директорів, голова обласної ради  Володимир Ширма зупинився на Ходорківському інтернаті, де виявлено порушення вимог пожежної безпеки і де нині вже призначено виконувача обов’язків директора, оскільки попередній керівник подав заяву на звільнення.

Відео дня

Володимир Ширма зазначив, що керівники установ, аби вирішити поточні проблеми, подекуди мають приймати непопулярні, кардинальні рішення.

  • «Ви, як керівники, маєте брати на себе відповідальність за ті заклади, які ви очолюєте. Якщо бачити проблему, то шукайте шляхи, подавайте пропозиції і будемо разом все це вирішувати. У багатьох закладах є проблеми з пожежною безпекою, так як в Ходорківському психоневрологічному інтернаті, але не потрібно чекати, коли прийдуть фахівці і вкажуть на ці порушення. Ви маєте мобілізовувати ресурси, визначати для себе стратегічні, першочергові питання і вирішувати їх. Це наші комунальні заклади, і від того, як керівник спрогнозує свою роботу, залежить як функціонуватиме заклад, в яких умовах проживатимуть підопічні», - наголосив Володимир Ширма.

Обговорили на нараді й рівень заробітної плати. Як зазначив директор департаменту Юрій Прокопець, на поточний рік закладено всі необхідні суми коштів, аби виплачувати заробітну плату працівникам інтернат них установ в повному обсязі. Водночас фахівці наголошують на необхідності звернутися до Уряду щодо підвищення рівня оплати праці працівників інтернатних установ системи соціального захисту населення.

Варто зазначити, що в області функціонує 15 інтернатних установ, в яких на повному державному утриманні перебуває 2,3 тис. одиноких непрацездатних громадян та людей з інвалідністю. Серед цих закладів – 3 дитячі будинки-інтернати, де виховуються 240 дітей, що за станом здоров’я потребують постійного стороннього догляду, а також комунальна установа «Житомирське вище професійне училище-інтернат», де навчається 278 учнів. На 2020 рік на утримання будинків – інтернатів системи соціального захисту передбачено понад 202 млн грн, з яких майже 40 млн грн – на утримання дитячих будинків-інтернатів, понад 159 млн грн – на будинки-інтернати для літніх людей.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:54 З початку квітня на Житомирщині Екоінспекція нарахувала понад пів мільйона гривень збитків через незаконне рибальство 16:30 У Житомирі відбудеться фінальна презентація архітектурної концепції скверу на Замковій горі 16:00 До уваги водіїв! У провідну неділю внесено зміни в рух транспорту в районі міського кладовища 15:41 Двоє юнаків на мотоциклі постраждали у ДТП в Коростені photo_camera Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 15:20 На Житомирщині почастішали випадки сказу у тварин 15:00 Коростенські спортсмени на п’єдесталі чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу 14:41 У Житомирі розшукують безвісно зниклого 10-річного Іллю Захарчука. Оновлено - хлопчика знайдено 14:21 Жодної людини — журналісти «20 хвилин» проінспектували укриття під час повітряної тривоги photo_camera 14:00 З 10 по 12 травня Землю накриють найпотужніші магнітні бурі 13:00 Житомир в Instagram: святковий вайб 12:40 Житомирське районне управління поліції просить допомоги у встановленні особи жінки 12:20 Стажера-експедитора товариства викрили в махінаціях з грошима: присвоїв 12 тисяч гривень виручки 12:01 Вбив і закопав: жорстокий злочин у Житомирі photo_camera 11:40 Рятувальники попереджають про загрозу виникнення пожеж і необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час поминальних днів photo_camera 11:19 В Оліївській громаді притягнуто до відповідальності палія сухої трави 11:00 ДТП у Бердичеві: авто в’їхало у будівлю: травмовані водійка і мешканка будинку photo_camera 10:40 Окружна прокуратура через суд стягнула кошти на користь міського бюджету 10:20 Рівень довіри до державних електронних послуг зростає: результати дослідження 10:00 З 13 травня буде частково обмежено рух транспорту по вулиці Університетській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up