Поряд із Житомиром відбудеться фестиваль "Оберіг Студеної Води"

Поряд із Житомиром відбудеться фестиваль "Оберіг Студеної Води"

28 серпня о 15:00 у селі Студениця поряд із Житомиром відбудеться відкриття Центру української культури та етнографії і фестиваль "Оберіг Студеної Води".

Організатори - громадське об'єднання "Довіра-1" та Молодіжний Актив Розвитку Житомирщини. За підтримки Міністерства культури України, конкурсу "Малі міста - великі враження 2019", Національного Музею Івана Гончара, Житомирської обласної державної адміністрації.

На гостей свята чекають: майстер-класи від майстрів народної творчості; понад 100 кілограмів баношу із карпатською бринзою, крупами крупозаводу "Озерянка" (Торгова марка "Зерновита") та 40 кілограмами м'ясної продукції Житомирського м'ясокомбінату (Торгова марка "М'ясна гільдія"); святковий коровай і смачна випічка ТОВ "Золотий коровай" (Торгова марка "Хліб Житомира").

Відео дня

У Центрі української культури та етнографії "Оберіг Студеної Води" можна буде побачити унікальні старовинні речі, вік яких понад 100 років, а також буде презентовано неймовірну ініціативу-експозицію від Молодіжного Активу Розвитку Житомирщини, яку станом на сьогоднішній день вже підтримали 15 областей України і їх кращі майстри створили ляльки-мотанки, які символізують ідентичність культурних традицій кожного регіону.

Також за підтримки Молодіжного Активу Розвитку Житомирщини хедлайнерами свята будуть: арф'янка Ольга Гура, гурт "Київ Етно Тріо", мультиінструменталіст Максим Бережнюк, бандуристка і суперфіналістка вокального шоу "Голос країни" каналу 1+1 Інна Іщенко, цимбаліст та суперфіналіст телешоу "Україна має талант" каналу СТБ Петро Сказків.

"Оберіг Студеної Води" присвячуємо  усім,  хто поліг  за  Україну  і  кожному,  хто  сьогодні  на  різних  фронтах:  соціальному, громадському,  військовому,  культурному,  освітньому,  економічному відстоює  нашу  державу,  бореться  за  Україну,  відстоює  незалежність, гідність, правду. Заради майбутнього тут  –  в українських селах і містах, а не де-небудь по світу. Завдяки кожному, хто вірить в Україну від Ужгорода до Луганська,  від  Чернігова  до  Криму,  від  Житомира  до  Маріуполя, від Одеси до Ковеля, від Києва до Дніпра, Донецька, Луцька, і так в усіх наших 24 областях і АР Крим. За  5  років  4100  життів  українців  забрала  російська  збройна  війна проти України. 121 український боєць знаходиться у російському полоні. Воїни,  люди,  які  віддали  найдорожче  –  своє  життя  за  Україну, за кожного із нас, за можливість сьогодні виборювати майбутнє для держави." - відзначає Віталій Сівко, ініціатор створення Центру української культури та етнографії і організатор фестивалю "Оберіг Студеної Води".

Організатор проєкту голова ГО "Довіра-1" Валентина Радкевич поділилася цікавими фактами: "У нас з кринички поряд з хатиною пив воду Тарас Шевченко, з того часу вона повноводна і жодного разу не висохла. В Студениці народився Йосип Буханчук, який неподалік у селі Кмитів в ХХ столітті відкрив один із найбільших народних музеїв. А молитвениця Меланія силою молитви зупинила у 1943 році напад фашистських загарбників і двічі пішки ходила до Єрусалиму та приносила благодатний вогонь".

Організатори наголошуютьщо вхід на територію фестивалю дозволяється виключно у національному одязі України (вишиванка, вишитий костюм). А на території фестивалю діятиме заборона на будь-які тютюнові і алкогольні вироби.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up