Понад 7 тисяч посадовців минулоріч пройшли навчання у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування

Понад 7 тисяч посадовців минулоріч пройшли навчання у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування

Понад 7 тисяч посадовців ОТГ, органів місцевого самоврядування, органів державної влади та представників громадянського суспільства у 2017 році пройшли навчання організовані Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою.

Про це повідомив директор Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький на Дні відкритих дверей.

«За рік ми організували 225 заходів на яких займались понад 7 тисяч людей, для яких Центр акумулював нові знання, ідеї для розвитку, практичні алгоритми вирішення проблем громад. Нові колективи, що сформували органи управління ОТГ, отримали доступ до бази знань країн, які також впроваджували реформу децентралізації», - розповів на відкриті дійства Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Для фахівців об’єднаних громад радники Центру організовували навчання з міжмуніципального співробітництва, енергоменеджменту, проектного менеджменту, стратегічного планування, управління фінансами, реформування та розвитку освітньої та медичної систем, розвитку туризму та культури, а також багатьох інших тем, які є цікавими для представників громад. Понад 50 тренінгів, 30 семінарів, 20 круглих столів та понад 10 навчальних поїздок по Україні та закордон організовувала команда Центру.

Відео дня

«До об’єднання, коли я була сільським головою, для нас проводили теж навчання, але сьогодні, те що робить Центр, відображає наші потреби та запити. Крім того, навчаються не лише голови, весь колектив сільської ради має можливість отримати нові знання. І головне, що ми можемо формувати пріоритет і отримати фахову підтримку та консультацію», - розповіла Людмила Мала, голова Ушомирської ОТГ.

Окрім підбиття підсумків команда Центру презентувала свій план на 2018 рік. Програмний документ передбачає проведення циклу навчань та заходів по 7 ключових пріоритетах:

1. Створення передумов для якісного виконання ОМС своїх завдань та повноважень, що виникають в процесі впровадження децентралізації;

2. Зміцнення потенціалу ОМС з питань управління фінансами;

3. Розвиток інституційної спроможності установ на обласному і місцевому рівнях з питань координації процесу децентралізації;

4. Сприяння ОМС в питаннях розробки обґрунтованої політики;

5. Посилення спроможності ОМС у сфері проектного менеджменту;

6. Створення механізмів координації для проведення реформи;

7. Покращення діалогу з населенням щодо впровадження реформ.

Всього заплановано проведення більш як двох сотень навчань та заходів, 12-ти навчальних поїздок, 2-х національних форумів.

«Я бачу як зростають та змінюються наші фахівці після навчань у Центрі. У них з’являється вогонь в очах та бажання змінювати стару систему, адже будь яка нова інформація – це як ковток свіжого повітря, адже сьогодні ключовий ресурс це знання та час», - переконаний Анатолій Душко, голова Баранівської ОТГ.

Окремо на Дні відкритих дверей говорили про кадровий голод у громадах та інформування громадян про реформу. Ці два аспекти надважливі у вирішенні ключових проблемах громад – розвитку економіки та впровадженні реформ. Презентували напрацьовані плани роботи Дмитро Клименко, радник з комунікації та Сергій Романович, радник з децентралізації. Кожна ціль має чіткі статистичні визначення результатів.

«Після впровадження пакету заходів «Розвиток людського потенціалу: кадрова політика ОТГ» ми плануємо, що в ОТГ будуть працевлаштовані декілька десятків молодих фахівців. Більше того, наша ціль – налагодити сталу комунікацію ОТГ та навчальних закладів для формування такої кількості та якості кадрів, яка необхідна громадам, тому ми працюємо над програмами стажування та практики молодих фахівців у громадах», - розповів Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Також команда Центру презентувала свої напрацювання для журналістів. Всього День відкритих дверей відвідали понад 100 людей. Такі заходи стануть у традиційними для команди установи, і вже у червні цього року планується проведення ще одного Дня відкритих дверей, на якому будуть представлені результати реалізації планів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up