Поліцейська з Житомирщини пройшла навчання в Ізраїлі з надання психологічної допомоги

Поліцейська з Житомирщини пройшла навчання в Ізраїлі з надання психологічної допомоги

За ініціативи Першої леді України Олени Зеленської триває реалізація Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, мета якої надати українцям, які постраждали внаслідок дій російського агресора, повноцінний і ефективний доступ до психологічної допомоги.

Це органічне продовження ініціативи «Без бар’єрів», адже спрямована також і на ліквідацію будь-яких бар’єрів, спричинених наслідками війни для психічного здоров’я українців.

Так, у рамках проєкту та завдяки партнерству Олени Зеленської з Першою Леді Ізраїлю Міхаль Герцог в Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL відбулося п’ятиденне навчання із надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Як інформує Головне управління Національної поліції в Житомирській області, у навчанні взяла участь головний психолог відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення Департаменту патрульної поліції Юлія Скребцова.

Відео дня

Поліцейська ознайомилися з ізраїльським досвідом лікування психологічних та психічних травм, формування психологічної стійкості та взаємної підтримки серед військовослужбовців та поліцейських, а також з провідними методами та техніками з надання психологічної підтримки та допомоги, як представникам сектору безпеки і оборони, так і різним категоріям громадян.

По закінченню навчання слухачі отримали відповідні сертифікати. В урочистій церемонії взяла  участь й дружина Президента України Олена Зеленська.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up