Після майже дванадцяти років перерви «голодуюча» родина Біляків знову з'явилася під стінами Житомирської ОДА

Після майже дванадцяти років перерви «голодуюча» родина Біляків знову з'явилася під стінами Житомирської ОДА

У Житомирі відновили голодування мати та дочка Біляки. З ранку у понеділок 12 серпня вони пікетували будівлю Житомирської обласної державної адміністрації. 

З самого ранку більшість працівників ОДА перебували в Олевську, де президент України Володимир Зеленський представив нового очільника ЖОДА Віталія Бунечка та взяв участь у нараді з питань незаконного видобутку бурштину. Тому вийти до Біляків було майже нікому. Але вже ввечері, одночасно з представниками ЗМІ, повернувся з Олевська Віталій Бунечко та зміг особисто поспілкуватися з родиною Біляків. Зважаючи на те, що він  вперше приїхав до Житомира в якості голови Житомирської ОДА, запропонував завітати до нього наступного дня.

Нагадуємо, що родина Біляків вже голодувала у 2007-2008 роках на сходинках ОДА. Тоді у кого тільки не просили захисту Біляки – у колишнього губернатора, у передколишнього, у кількох голів обласної ради, у мера. І ніхто начебто не відмахується від їхніх проблем. Але так досі ніхто із представників влади не зміг задовольнити вимоги голодуючих. Кажуть, вони занадто нереальні. Тоді існують інші правові важелі вирішення проблеми.

Відео дня

Донька Наталя каже, що тоді, у 2007 році, на пресконференції представники Житомирської обласної державної адміністрації повідомляли, що сім'ї Біляків була виділена двокімнатна квартира. Насправді ніякої квартири вони не отримували. Тодішній мер Житомира Шелудченко заборонила пускати Наталю до себе, посилаючись на те, що ці питання повинен вирішувати її заступник, а зараз і колишній губернатор Ігор Гундич. Але і до Гундича потрапити на прийом не вдалося. Крім того, саме Гундич, за словами Наталії, дав дозвіл співробітникам міліції застосовувати до неї силу.

З тих часів збереглося повідомлення пресслужби Житомирської міської ради, яка надала журналістам детальну інформацію про ситуацію, яка склалась у сім'ї Біляків.

Наталія Віцентіївна Біляк призначена опікуном над молодшою сестрою Беатою-Марією Біляк рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.01.06 №68. Причина встановлення опіки – смерть батька, мати тяжко хворіє і дала згоду на встановлення опіки.

До 18.09.06 р. мати мала інвалідність ІІ групи, згідно з довідкою МСЕК, їй була протипоказана важка фізична праця. З 18.09.06 р., згідно з випискою МСЕК, вона є інвалідом І групи і потребує постійного стороннього догляду. На підставі цього Беата-Марія Біляк, якій на той момент було 10 років, набула юридичного статусу дитини, позбавленої батьківського піклування.

Зараз мати та донька Біляки стверджують, що за ці роки нічого не змінилося і їхня родина перебуває у небезпеці. Їм погрожують і вже позбавили житла.

Оскільки новому очільнику Житомирської ОДА тільки стало відомо про цю проблему та на її вирішення потрібен певний час, ми повідомимо про рішення влади в наступних номерах газети.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up