Під час виконання бойового завдання загинув житомирянин підполковник Олександр Вербило

Під час виконання бойового завдання загинув житомирянин підполковник Олександр Вербило

2 липня 2023 року під час виконання бойового завдання загинув командир 138 окремого батальйону 115 окремої бригади територіальної оборони, підполковник Вербило Олександр Григорович.

Трагічну новину повідомила 115 окрема бригада ТрО Житомирщини.

Олександр народився 1 жовтня 1975 року в місті Житомир. Військову освіту здобув на факультеті радіоелектроніки житомирського інженерно-технологічного інституту, який закінчив в 1998 році.

18 березня 2014 року був призваний до лав Збройних Сил України.

Відео дня

З 15 січня 2015 року по 29 травня 2017 року приймав безпосередню участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей у складі 59 окремої мотопіхотної бригади. За зразкову службу нагороджений відомчими відзнаками начальника Генерального штабу Збройних Сил України та Міністерства оборони України.

З 1 червня 2018 року проходив військову службу в Житомирському об’єднаному міському військовому комісаріаті Житомирської області на посаді заступника військового комісара з територіальної оборони, а з 24 жовтня 2018 року на посаді командира кадру 138 окремого батальйону територіальної оборони.

З початком повномасштабного вторгнення росії призначений на посаду командира 138 окремого батальйону територіальної оборони 115 окремої бригади територіальної оборони. Під керівництвом Олександра Григоровича, в короткий термін батальйон був сформований та приступив до виконання бойового завдання на півночі Житомирської області.

Завдяки чудовим організаторським якостям, отриманому бойовому досвіду підполковник ВЕРБИЛО О.Г. зміг згуртувати особовий склад, організувати забезпечення та бойову підготовку підрозділів батальйону. Він турбувався про кожного військовослужбовця, безмежно любив свою сім’ю. Побратими згадують його як талановитого, грамотного, справедливого командира. Його загибель важка втрата для всіх, біль від якої не стихне ніколи.

У героїчного захисника залишились дружина, син та донька.

Він назавжди залишиться в наших серцях.

Слава Україні! Героям Слава!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (64)
  • Олександра Климчук

    Вічна пам'ять Герою
  • Ніна Симончук

    Вічна пам'ять Герою та співчуття рідним та близьким людям.
  • Людмила Нечай

    Вічна пам'ять Герою.
  • Оксана Кривенко

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up