Під Бахмутом загинув фотограф-натураліст з Житомирщини Денис Кривий

Під Бахмутом загинув фотограф-натураліст з Житомирщини Денис Кривий

Під Бахмутом на фронті загинув фотограф-натураліст Денис Кривий родом з Черняхова. Він намагався урятувати поранених побратимів.

Про це повідомило первомайське видання ГардCity, яке друкувало фото Дениса.

Як розповів ІМІ журналіст Гард City Володимир Галузінський, Денис служив у Силах спеціальних операцій, виявив бажання служити навесні 2022 року, пішов добровольцем.

Світлини Кривого публікувалися в National Geographic, він тримав блакитну стрічку FIAP. Денис Кривий займався пейзажним та репортажним фото, опанував анімалістику, аерофотографією. Зараз його кадри прикрашають путівники національного природного парку “Бузький Гард”.

Відео дня

“Він мав міжнародну премію FIAP – це найпрестижніший європейський конкурс фотохудожників. Ми з ним навчалися разом в університеті з першого курсу, він фактично на моїх очах відбувся як фотохудожник, як пейзажник. Його фотографії публікували в National Geographic. Його багато робіт опубліковано тут, на місцевому локальному рівні на Миколаївщині: в путівниках, гайдах туристичних по “Бузькому Гарду”. Він тісно співпрацював з Національним парком “Бузький Гард”, це окремий етап життя”, – розповів ІМІ Володимир Галузінський.

Про загибель Дениса також повідомила його дружина Галина Волгіна: “Сьогодні (15 травня. – Ред.) я дізналась про втрату найкращої і найважливішої для себе людини. Мого чоловіка. Мого друга. Мого Сонця. Найкращого батька двох маленьких дівчат. Дєні більше нема. Він загинув у Бахмуті. Намагаючись врятувати поранених побратимів. Герой і захисник. Він завжди робив все і навіть більше, а вважав що все одно недостатньо. Він добровільно обрав свій шлях і з честю пройшов його. Пам‘ятаймо його!” 

На офіційній сторінці національного природного парку “Бузький Гард” повідомили, що Денис займався фотографією багато років і був лауреатом багатьох міжнародних фотоконкурсів та активно співпрацював з National Geographic Ukraine. 

Брав участь у фотовиставках у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Окремі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

“Молодий, енергійний, талановитий, автор фотовиставки “Краса Бузького Гарду”, яка неодноразово демонструвалась у музеях нашої країни. Фото Дениса Кривого красуються у виданнях національного природного парку “Бузький Гард”, на сайті парку, стендах, путівниках, листівках та інших публікаціях. Ми ніколи не забудемо світлі справи та талант Дениса!” – йдеться в дописі.

За даними ІМІ, Денис Кривий став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.

 

 

Фото – Денис Кривий / ГардCity

Джерело: Інститут масової інформації

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (22)
  • Оксана Заец

    Вічна пам'ять
  • Галина Зубар

    Вічна пам'ять Герою .
  • Лида Кенал

    Світла пам'ять Героям України,співчуття рідним 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Елена Шуршавая

    Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up