Парафія УПЦ (МП) села Печанівка та її настоятель приєдналися до Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ

Парафія УПЦ (МП) села Печанівка та її настоятель приєдналися до Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ

У вівторок, 6 червня, нашу громаду та Свято-Михайлівську парафію села Печанівка відвідав Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир.

Владика приїхав на запрошення настоятеля храму протоієрея Василя Копиняка для знайомства, а також для спілкування із релігійною громадою. На письмові прохання жителів та вірних цієї православної громади та їхнього настоятеля Василя Копиняка, що виявили бажання прилучитися до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної церкви України, керуючим цією єпархією був виданий відповідний указ.

Архіпастир разом з протоієреєм Анатолієм Міньковичем, благочинним Романівського округу, протоієреєм Василем Копиняком, настоятелем цієї парафії, і вірними відслужили молебні у храмі за перемогу України над російським окупантом та в час посухи.

Зі слів архієпископа Володимира, з початком повномасштабної війни релігійні громади Житомирщини почали активніше переходити до Житомирсько-Поліської єпархії: «Практично всі священники, які переходять до нас з початку повномасштабної війни, вже почали служити українською мовою: хто самостійно, хто під тиском своїх прихожан». 

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up