Особлива увага і турбота людям похилого віку та ветеранам

Особлива увага і турбота людям похилого віку та ветеранам

1 жовтня, у Міжнародний день громадян похилого віку та День ветеранів, особлива увага, шана та турбота про жителів області поважного віку.

Керівництво області та представники соціальних служб відвідали геріатричні пансіонати Житомирщини, поспілкувалися з ветеранами, вручили їм подарунки. Про це повідомила прес-служба ОДА.

Директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрій Прокопець зазначає, що в області для  ветеранів створені  належні соціально-побутові умови. У геріатричних пансіонатах переважна більшість людей похилого віку проживає в одномісних та двомісних кімнатах. Сьогодні відвідали три геріатричні пансіонати в області, щоб привітати ветеранів та поспілкуватися з ними.

Урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветеранів відбулися в Коростенському геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці. Це  стаціонарна соціально-медична  установа  загального  типу   для   постійного проживання 255 громадян  похилого  віку,  ветеранів  війни  та праці, людей з інвалідністю,  які  потребують постійного  стороннього  догляду,  побутового  і медичного обслуговування. У даний час в пансіонаті  проживає 195 підопічних, які забезпечені всім необхідним для культурного, побутового та медичного обслуговування. 72 штатних працівники цілодобово забезпечують медичне обслуговування підопічних.

Відео дня

Також представники облдержадміністрації завітали до Бердичівського геріатричного пансіонату з цінними подарунками. У цьому закладі наразі проживає 183 громадяни похилого віку, хоча розрахований на 250 місць. В пансіонаті є бібліотека на 5500 книжок, кінозал на 170 місць, місце для відправлення релігійних обрядів віруючих, на території установи є фруктовий сад. Для побутового обслуговування є майстерні по ремонту одягу та взуття, баня, пральня.

В пансіонаті усі лікувальні кабінети забезпечені медичною апаратурою, на кожному з п’яти поверхів функціонують душові, ванні кімнати. При необхідності підопічні отримують консультативну допомогу, амбулаторне та стаціонарне обстеження та лікування в Бердичівській міській лікарні, протитуберкульозному та психоневрологічному диспансерах, у Житомирській обласній консультативній поліклініці та обласній лікарні, в обласному госпіталі. Один раз на рік в пансіонаті проводиться поглиблений комплексний медичний огляд лікарями міської лікарні. Крім того, здійснюється зубопротезування спеціалістами районного стоматологічного об’єднання.

У Житомирському геріатричному пансіонаті на сьогодні проживає 203 підопічних. Пансіонат розрахований на одночасне проживання 255 осіб, які потребують допомоги та догляду сторонніми особами. У розпорядженні підопічних геріатричного пансіонату знаходиться 129 житлових кімнат, які розраховані для проживання 255 підопічних. З житлового фонду пансіонату –  35 одномісних кімнат, 92 двомісні кімнати та 2 кімнати розраховані на проживання по 3 особи. У пансіонаті є кіноконцертний зал, затишні фойє і зал для перегляду телевізійних програм,  місце для відправлення релігійних обрядів віруючих та бібліотека на 5,7 тис. книжок.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Саша Серов

    Частные пансионаты из Житомира переезжают в Киев https://pansionat.org.ua/

    Остается вопрос почему? Ведь в Житомере хорошие условия, Полесье. Может что то не поделили с властью?

keyboard_arrow_up