Осіння школа для модераторів кіноклубів Docudays UA: нові знання для фахівців системи БПД

Осіння школа для модераторів кіноклубів Docudays UA: нові знання для фахівців системи БПД

Правова освіта через призму документальних фільмів.

Цьогоріч понад 100 учасників з різних куточків України приїхали в Коблево на Осінню школу для модераторів/-ок кіноклубів Docudays UA 2021. Фахівці системи безоплатної правової допомоги не могли оминути цю подію, адже на базі регіональних, місцевих центрів та бюро правової допомоги працюють кіноклуби Docudays UA. 

В Осінній школі для  модераторів/-ок кіноклубів Docudays UA 2021 взяли участь фахівці системи БПД з Вінниці, Дрогобича, Житомира, Кривого Рогу, Львова, Піщанки, Соколівки, Стрия та Трускавця. Спільно з освітянами, бібліотекарями, представниками громадських організацій, пробації, пенітенціарної служби говорили про модерацію правопросвітницьких подій та адвокаційних кампаній.

Це був насичений і цікавий тиждень. Представники системи БПД опрацьовували нові формати проведення кінопоказів. Модераторка кіноклубу Docudays UA 2021 при ГО «АРТ-Плейбек. Інклюзивне театральне об’єднання» Анна Шестакова продемонструвала, як працює плейбек-театр. Досвідом проведення інклюзивних подій ділились модераторки кіноклубів: ГО «Простір Ідей» Олена Глазкова, ГО «Громадська палата України» Наталія Жебрик, Центральної бібліотеки ім. В. Г. Коваленко Інна Шульга та координаторка онлайн-розвитку мережі DOCU/CLUB Інна Кондратьєва. Про права дитини у сучасному світі дізнались на лекції міжнародного експерта з прав людини Володимира Яворського. Як використовувати гендерний підхід до організації подій, розповідали правозахисниця Олена Суслова та керівниця проєкту «Гендерночутливий простір сучаснї журналістики» Богдана Стельмах. Стрічку «Невидимі» презентувала режисерка фільму Майя Мартіняк. Героїні фільму –  жінки з трьох різних країн. Кожна має власні погляди на життя, і кожна вже народжувала. Фільм «Невидимі» розповідає їхні історії, які розкривають неоднозначну й заперечувану суспільством тему пологової травми.

Відео дня

Модератори ділились досвідом з новачками та проводили спільні кінопокази. Це чудова школа, в якій говорять про права людини, вчать генерувати нові ідеї, розмовляти на болючі теми зрозумілою мовою, реалізовувати нові проєкти.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up