Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на 06.00 6 жовтня 2022 року

Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на 06.00 6 жовтня 2022 року

Слава Україні! Триває двісті двадцять п'ятий (225) день героїчного спротиву українського народу масштабному вторгненню РФ.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на спробах зривати активні дії Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє спроб проведення наступальних дій на Бахмуті та Авдіі ВКА напрямки. Ворог проводить перегрупування підрозділів в окремих районах.

Тривають обстріли наших позицій уздовж лінії зіткнення, ворог здійснює дистанційне мінування території на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку. Удари по цивільній інфраструктурі та цивільним будинкам, порушуючи міжнародне гуманітарне право, закони та звичаї війни

За минулу добу окупанти завдали 5 ракетних та 8 авіаударів, а також здійснили понад 65 атак МЛРС. Від ворожих ударів постраждали об'єкти та цивільне населення понад тридцяти населених пунктів. Серед них Біла Церква, Куп'янськ, Білохорівка, Сіверськ, Карлівка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Уляйполе, Прогрес, Нікополь та Мирне.

Відео дня

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках суттєво не змінилася.

Ворог обстріляв на інших напрямках:

на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Рожковичі та Фотовиж Сумської області;

на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Охірцеве, Глибоке, Нескучне, Мілове;

у Краматорському напрямку - поблизу Верхньокам'янське, Іванівка, Серебрянка та Спірне;

на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Білохорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Одрадівка, Майорськ, Нью-Йорк та Юр'ївка;

в Авдіївському напрямку - в районах Авдіївки, Первомайське, Водяне, Піски, Краснохорівка, Мар'їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів вогонь по районах населених пунктів Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Шахтарське, Золота Нива, Полтавка, Уляйполе, Червоне, Павлівка, Уляйпільське, Дорожнянка та Новий українка.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують перегрупуватися та відведення своїх підрозділів. Понад 30 населених пунктів уздовж лінії зіткнення обстріляли з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії Зокрема, Велике Артакове, Білогірка, Благодатівка, Андріївка, Первомайське, Любомирівка, Солдатське, Правдине, Мирне та Олександрівка.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах Вимки, Соледар, Одрадівки, Бахмутське, Бахмутське, Краснохорівка, Майорськ та Новомихайлівка.

В результаті поступового звільнення Силами оборони тимчасово окупованих територій, одночасно з відходом підрозділів окупаційних військ РФ, відзначають відхід прихвостень окупаційної влади. Таким чином, за наявною інформацією, зафіксовано рух трьох автобусів прихильників окупантів від села Сватове до Новопсков Луганської області.

Аналогічна ситуація на тимчасово окупованій території Херсонської області, де представники приватних охоронних кампаній з ТОТ Автономної Республіки Крим планують евакуюватися назад на півострів.

У селі Рубіжне Луганської області з метою пошуку українських диверсантів та партизанів окупанти запровадили комендантську годину та посилили фільтраційні заходи.

Продовжується надходження інформації про мінування російськими окупантами інфраструктурних об'єктів міста Енергодара.

Повітряні сили Сил оборони завдали понад п'ятнадцять ударів. Підтверджено поразку дванадцяти областей концентрації озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних систем ворога. Крім того, було збито дев'ять ворожих БПЛА.

За минулу добу ракетні війська та артилерія вразили два контрольно-командні пункти, чотирнадцять областей концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також вісім інших важливих об'єктів ворога

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up