Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на 06.00 5 жовтня 2022 року

Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на 06.00 5 жовтня 2022 року

Слава Україні! Триває двісті двадцять четвертий (224) день героїчного спротиву українського народу масштабному вторгненню РФ.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на спробах зривати активні дії Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє проведення наступальних дій у Бахмуті та Авдіївці ctions. Ворог перегрупує підрозділи своїх військ на окремих напрямках.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, проводить дистанційне мінування окремих ділянок території та проводить повітряну розвідку. Удари по цивільній інфраструктурі та цивільним будинкам, порушуючи міжнародне гуманітарне право, закони та звичаї війни

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Для прикладу, протягом минулої доби окупанти завдали 9 ракетних та 6 авіаударів, здійснили понад 56 атак МЛРС.

Відео дня

Від ворожих ударів пошкоджено об'єкти та цивільне населення понад 27 населених пунктів. Зокрема, Харків, Шипувате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ, Придніпровське.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках суттєво не змінилася.

Ворог обстріляв на інших напрямках:

на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Писарівка та Холишівське Сумської області;

на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гранів, Охирцеве, Хатище, Вовчанськ та Білий Колодязь;

на Краматорському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Серебрянка та Спірне.

У напрямку Бахмута ворог обстріляв райони Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Опитне, Яковлівка та Юр'ївка.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворожими обстрілами з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії пошкоджено інфраструктуру понад 24 населених пунктів, серед яких: Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Новопіль, Ольхівське, Пе рвомайське.

На Південнобужчині, райони Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марханець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безименне, Мирне, Луч, Широк, Білохірка та Лозове.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали атаки окупантів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмутське, Курдюмівка, Новомихайлівка, Вугледар.

Під час покидання ворогом населених пунктів на Херсонщині ворог мінує інфраструктурні об'єкти та приватні помешкання, забороняє будь-яке пересування місцевих мешканців.

За наявною інформацією, на тимчасово окупованій території Республіки Крим, в медичних закладах міста Євпаторія, бракує медичного обладнання для лікування поранених окупантів.

У ворога проблеми з деякими видами підтримки під час так званої "часткової мобілізації". Таким чином, мобілізовані працівники з навчального центру "Молкіно" Краснодарського краю були відправлені назад до Приморсько-Ахтарська через неможливість розмістити, одягти та забезпечити харчуванням вказану категорію військовослужбовців.

російська окупаційна влада намагається компенсувати втрати особового складу за рахунок призову місцевого населення тимчасово окупованих та окупованих територій України. Таким чином, за наявною інформацією, луганчан, без проведення медкомісії та навчань, після мобілізації негайно відправляють на поповнення підрозділів, які зазнали найбільших втрат.

Увечері 3 жовтня 202 року Сили оборони України вдарили по понтонних та поромних переправах ворога через Дніпро на Херсонщині. Загальні втрати ворога уточнюються.

Підтверджено знищення зенітної ракетної системи С-300 в районі міста Токмак, а також знищення ворожих позицій в районах населених пунктів Гуляйполе та Орігів Запорізької області.

Авіація Сил оборони здійснила 17 ударів протягом доби. Підтверджено, що влучено 4 опори, 11 областей концентрації озброєння та військової техніки, а також 2 зенітні ракетні системи ворога. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили один ворожий вертоліт та 2 БПЛА на різних напрямках.

Ракетні війська та артилерія вразили 2 пункти управління, 4 райони концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітно-ракетний комплекс, а також міст та понтонну переправу ворога.

Віримо в ЗСУ! Слава Україні!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up