Оголошується набір для участі в програмі «Молодь змінить Україну»

Оголошується набір для участі в програмі «Молодь змінить Україну»

Про це повідомляє Житомирська міськрада.

«Молодь змінить Україну» - це програма для молодих людей віком від 20 до 35 років, які є державними службовцями, представниками соціального бізнесу, громадських організацій та медіа. Наші учасники - це громадяни, які пов'язують своє майбутнє з Україною, прагнуть позитивних змін для країни, вільно володіють англійською мовою та мають ідею проекту, який реалізовуватимуть у межах програми, щоб змінити життя своєї громади. Тематика проектів стосуватиметься розвитку самоврядування та самоорганізації населення; ребрендингу міста чи громади; соціальних інновацій; підвищення довіри та соціальної згуртованості; розвитку соціального бізнесу та креативних індустрій.

У 2019 році навчання проходитиме у 10 містах України: Біла Церква, Дніпро, Івано-Франківськ, Житомир, Луцьк, Одеса, Слов’янськ, Умань, Харків та Чернівці.

Участь молодих регіональних лідерів у програмі «Молодь змінить Україну» дозволить їм отримати нові знання та систематизувати їх для практичного застосування у межах своїх компетенцій на місцях, отримати фінансову підтримку на старті проекту та прямий доступ до міжнародного європейського досвіду. Також програма допоможе налагодити зв’язки з активістами з інших регіонів країни, розширити горизонти та доєднатися до мережі з понад 600 молодих українців – учасників програми за попередніх 6 років.

Відео дня

«Імпонує той факт, що фокус програми «Молодь змінить Україну» спрямований на регіональний вимір, а також те, що планується підтримка ініціатив місцевого розвитку. Для нас також важливо, що молодь з різних регіонів України має можливість вибудувати системну взаємодію між представниками органів влади, громадянського суспільства, бізнесу та медіа» - Олександр Ярема, заступник Міністра молоді та спорту України.

Програма «Молодь змінить Україну» відбуватиметься в три етапи:

  1. Школи місцевого розвитку (квітень - травень)

Учасники програми отримають знання в галузі місцевого урядування та управління проектами на теми, пов'язані з соціальними інноваціями. Інтенсивне модульне навчання з поєднанням теорії, практичних кейсів та індивідуальної роботи над проектами допоможе учасникам підготувати і одразу ж реалізовувати власні ідеї місцевого розвитку. Спікерами школи є запрошені експерти національного рівня, регіональні експерти/лідери думок та ментори асоціації «Молодь змінить Україну». Урочисте відкриття програми «Молодь змінить Україну» для відібраних учасників з 10 регіонів України відбудеться 6 квітня у Києві.

  1. Проекти місцевого розвитку (червень - липень)

Цей етап відведено на реалізацію проектів місцевого розвиткуякі будуть розроблені учасниками з застосуванням знань, отриманих на навчальних модулях. Менеджери програми відслідковують впровадження проектів та визначають найуспішніші з них, які відповідають вимогам фонду та отримають підтримку у вигляді малих грантів.

  1. Стажування в Європі (вересень - жовтень)

Переможці програми восени 2019 року зможуть відвідати одну з шести країн Європи (Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Швеція та Польща). Сформовані у групи з 5-6 осіб, вони впродовж тижня вивчатимуть європейський досвід успішного реформування, а по приїзді ділитимуться результатами свого дослідження. Обов’язковою умовою є поширення отриманих знань через ЗМІ, друк аналітичних статей тощо.

Детальніше про програму «Молодь змінить Україну» читайте на сайті Фонду родини Богдана Гаврилишина: https://goo.gl/A1jYp7  

Реєстрація на участь у програмі (з 14 лютого до 14 березня 2019 року): https://goo.gl/wsUipf

Довідково:

Ініціатор та ідейний натхненник програми, видатний український економіст світового масштабу, один з засновників Всесвітнього економічного форуму в Давосі, професор Богдан Гаврилишин був переконаний, що потенціал України є надзвичайно великим завдяки людському капіталу і природним багатствам.  Але для того, щоб країна максимально використала цей потенціал, потрібна трансформація всіх органів влади, економічної і соціальної систем, політики щодо навколишнього середовища.

«Молодь змінить Україну» -  ключова довгострокова програма, заснована Богданом Гаврилишиним у 2012 році. Програма спрямована на підтримку активної, професійної, патріотичної молоді, яка сформує критичну масу людей, здатних трансформувати Україну в майбутньому. Дану місію, у яку щиро вірив Богдан Гаврилишин, продовжує реалізовувати родина видатного українця. Засновниками Фонду родини Богдана Гаврилишина є діти та дружина Богдана Дмитровича:

Христина Батрух-Гаврилишин. Дочка Богдана Гаврилишина. Президент Фонду. Віце-президент з корпоративної відповідальності компанії Lundin Petroleum AB, Президент Ради директорів Фундації Відродження (Женева), член Наглядової Ради Lundin Foundation (Ванкувер) та Міжнародного філантропічного товариства (Стокгольм).

Леоніда Гаврилишин. Дружина Богдана Гаврилишина впродовж 66 років, має 3 дітей та 7 онуків. За життя чоловіка була його найближчою довіреною особою, незмінною радницею та надійною підтримкою.

Патріція Шморгун Гаврилишин. Дочка Богдана Гаврилишина. Засновниця та партнер компанії Porcelain Medical Group та співзасновниця Печерської міжнародної школи (Україна).

Леслі Гаврилишин. Син Богдана Гаврилишина. Засновник та керуючий директор Euroventures Genevest Management SA, раніше – керуючий партнер Euroventures Ukraine Fund, співзасновник ряду венчурних фондів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up